Перспективите на България да се развие като регионален център за

...
Перспективите на България да се развие като регионален център за
Коментари Харесай

Перспективите за развитие на България като регионален център за дигитални услуги обсъди президентът на среща на „Дондуков“ 2

Перспективите на България да се развие като районен център за създаване на цифрова инфраструктура и даване на цифрови услуги разиска президентът Румен Радев на среща с представители на Инвестиционния фонд по самодейността „ Три морета “.

Акцент в диалога беше задълбочаването на свързаността в сферите на цифровизацията и  нововъведенията в района на Централна и Източна Европа.

В диалога участваха и представители на компанията „ Greenergy Data Centers “, която e част от първия план, финансиран със средства от фонда „ Три морета “, в Естония. Дружеството работи за основаване на енергийно ефикасни центрове за данни, захранвани посредством зелена сила. На срещата беше разисквана опцията за вложения в цифров център у нас, който да се базира на характерните преимущества на страната ни.

„ Необходимо е да съсредоточим напъните си върху планове, които освен способстват за подсилване на свързаността в Централна и Източна Европа, само че и могат да възвърнат бързо вложените в тях средства. Успехът на такива вложения ще притегли още повече частни компании за присъединяване във фонда „ Три морета “, съобщи президентът Румен Радев. По думите му, плановете в областта на дигитализацията имат подобен капацитет, наред с развиването на свързаността в региона на нововъведенията, науката и образованието – приоритет, който България включи в задачите на „ Три морета “.

Държавният глава открои и капацитета на страната ни да се развие като районен център за цифрова съгласуваност, работеща посредством зелени технологии, предпоставки за което са потвърдилите се експерти в сферата на осведомителните и информационни технологии, както и опциите за рандеман на чиста сила. „ Географското местонахождение на България дава в допълнение стратегическо преимущество за увеличение на свързаността “, добави президентът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР