Перспективата пред 45-ото Народно събрание е 20 дни. Това заяви

...
Перспективата пред 45-ото Народно събрание е 20 дни. Това заяви
Коментари Харесай

Райчев vs. Коларова: Каква е перспективата пред 45-ото Народно събрание

Перспективата пред 45-ото Народно заседание е 20 дни. Това съобщи политологът Андрей Райчев в студиото. Според него няма по какъв начин за този интервал да се осъществят огромни хрумвания и промени и не си изяснява обстоятелството на огромния брой импортирани законопроекти в деловодството на Парламента.

„ Или всичко това е агитация, или си показват, че ще има въпреки всичко държавно управление при третия мандат. Г-жа Нинова не си затваря врата да вземе държавно управление, съвсем няма метод президентът да не им го връчи “, добави той и уточни, че има опция левицата да се опитат да сформират държавно управление и даже позволи да има поддръжка от ГЕРБ.

Политологът Румяна Коларова съобщи, че съгласно нея партиите в Народното събрание към този момент са в предизборна акция. Тя разяснява, че броят на секциите в чужбина постоянно е била тематика, която разделя партиите. Според нея, в случай че третият мандат се връчи на „ Демократична България “ това ще бъде късмет обединението да покаже лицата си, само че не и да сформира кабинет.

Преди да стартира днешното пленарно съвещание Коларова съобщи, че съгласно нея има сделка то да стартира.

„ Първият и главен въпрос е кои са се договорили да го има, кой ще направи кворума. Вторият въпрос е каква е цената – какви са взаимните отстъпки, с помощта на които се е постигнала тази сделка “, сподели тя.

Андрей Райчев изрази позиция, че през вчерашния ден председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия е бил сюрпризиран от гласовете, което приказва, че не е имало предварителна сделка сред партиите.

Коларова пък беше на мнение, че това решение е рисково, тъй като: „ партиите на статуквото блокират работата на Народното събрание “.

Цялата полемика в студиото може да видите във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР