Персонални промени в ново правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС при

...
Персонални промени в ново правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС при
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Големият конфликт в управлението ще е по-скоро наесен

" Персонални промени в ново държавно управление сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС при всички положения ще има. Ключова е фигурата на Асен Василев, който евентуално ще остане в новия кабинет. По-скоро през есента ще е огромният спор и рецесия на ръководство, защото в края на юли излиза наяве по какъв начин върви осъществяването на бюджета. За ГЕРБ е доста по-важно да бъде оставен Асен Василев като коз, в случай че се наложат предварителни избори. Несправяването на финансовия министър е сериозен мотив да се приключи едно ръководство ".

„ Самият факт, че се водят интензивни договаряния и в последните дни не са толкоз обществени разправиите по тях, ме кара да мисля, че може да се сформира държавно управление. Тотоално се смени метода, по който изобщо се договаря за държавно управление. Като че ли се смени и формулата на цялостното ръководство. В никакъв случай към този момент не се приказва за ротация, а за форма на съдружно ръководство, не на сглобка “.

Свърши се стадия на отвращение и изрично символно отказване на шерване на властта. Преговорите текат във връзка на шерване на властта в изпълнителната власт, разяснява още Буруджиева.

„ С публичността се заобикаля непотребното напрежение и кавги, което провокира всяка поява на неопитни политици, които се пробват да наименуват с други думи неща, които назоваваме по избран метод, както е в тази ситуация със сглобката. “

„ Варна е доста забавен образец за това, което се случва в доста от другите градове - съществуването на многочислено посланичество в общинските препоръки на хора, които нямат общо с политическите партии в ръководството на страната. Тук има и една доста забавна наклонност за дълги кметски мандати, което не е особено за редица други градове.Има централизация на общински съветници, които могат да преобърнат обстановката. От друга страна в локалния парламент във Варна влизат хора, които могат да имат най-хубави планове и предпочитание да се оправят, само че доста тежка е некомпетентността във връзка с това какво и по какъв начин се прави в локалната власт ".

Доц. ТатянаБуруджиевае във Варнапо покана на писателя Христо Стоянов и областнияобластниякоординатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних.На среща в Радио Варна в 18.00 часа довечера ще бъдат разисквани актуалнитеполитически проблеми в страната,предизвикателствата в международнатаобстановка, идните избори за Екологичен потенциал и други въпроси. Срещата е откритаза всички искащи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР