Персонализираните 1-инчов основен сензор и чип за обработка на изображения,

...
Персонализираните 1-инчов основен сензор и чип за обработка на изображения,
Коментари Харесай

vivo представя флагмана X90 Pro в България

Персонализираните 1-инчов главен датчик и чип за обработка на изображения, както и опцията за зареждане на батерията от 0 до 50% единствено за осем минути, са единствено някои от характерностите на новия смарт телефон

Светлин Желев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 17:00 | 06.03.2023

Забраната за 8K тв приемници в Европейски Съюз влиза в действие – ето по какъв начин Samsung я заобиколи

КосмосЕмил Василев - 12:00 | 07.03.2023

Телескопът Джеймс Уеб снима поразителна фотография, показваща една и съща вселена в три разнообразни момента във времето

IT НовиниДаниел Десподов - 12:31 | 08.03.2023

Ето кой е най-скъпият и скъп метал в света

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Часове след световната му премиера, най-новият флагман на vivo – X90 Pro идва на българския пазар. Смартфонът от трето потомство, произтекъл от световното партньорство сред vivo и ZEISS, идва с изключителни фотографски благоприятни условия, както и забележителна актуализация на продуктивността. Първи в листата със спецификации стои най-големият датчик за изображения досега, наред с новия и усъвършенстван чип за обработка vivo V2, с който марката цели да затвърди водачеството си в региона на мобилната снимка.

„ Развълнувани сме да представим нашия най-нов флагман в Европа. vivo X90 Pro съчетава изключителни, водещи в промишлеността технологии за изображения, създадени взаимно със ZEISS. Смартфонът е оборудван с най-новите изчислителни технологии, създадени както вътрешно, по този начин и в съдействие с MediaTek, с цел да отговори и даде решение на някои от най-големите провокации във фотографията, в това число снимането при слаба осветеност “, показа Ангел Вакарелийски, управител продажби във vivo България.

„ В момента границите на мобилната снимка се изместват фрапантно: положителното качество на изображението се е трансформирало в главен фактор за смарт телефон снимането, до момента в който в това време най-новите флагмани като vivo X90 Pro разрешават резултати от професионално равнище. Хардуерът и софтуерът работят ръка за ръка благодарение на изкуствен интелект. По този метод потребителите реализират професионални резултати, без да е належащо да имат необятни знания по снимка “, споделя Оливър Шинделбек, старши управител технологии за смарт телефони, ZEISS Consumer Products.

Изключително фотографско преживяване

Най-новото устройство, произлизащо от световното партньорство сред vivo и ZEISS, идва с голям брой усъвършенствания, с цел да предложи извънредно преживяване при фото- и видеозаснемането. Това включва новоразработена надстройка на тройната съществена камера, която доста усилва чувствителността към светлина, естествената обработка на цветовете и стабилизирането на изображението. Това разрешава интуитивно преживяване с камерата и дава опция както на експертите, по този начин и на начинаещите да уловят висококачествени фрагменти.

„ Лидерът на глутницата “ е най-големият в промишлеността персонализиран 1-инчов датчик за изображения IMX989. В съпоставяне с други устройства с подобен датчик, 50-мегапикселовият обектив има огромна бленда f/1,75 и 3,2 μm, настройка 4-в-1, което разрешава по-голям банкет на светлина на пиксел – това води до по-ясна картина и по-ярки изображения. Фоточувствителната зона на датчика е увеличена със 77% спрямо миналогодишния флагман – vivo X80 Pro, с покачване на потенциала за усвояване на светлина до 43%.

Следваща по ред е 50-мегапикселовата портретна камера с нейната 50-милиметрова настройка с закрепен фокус. Зад обектива се намира датчик IMX758, постигащ бленда f/1,6, позволяваща снимането на фини детайлни портрети, даже при условия на слаба осветеност. Надграждайки високо оценените портретни функционалности на своя предходник, новото устройство идва и с усъвършенствано качество на портретната камера.

Триото камери е приключено от 108-градусова широкоъгълна камера с 12-мегапикселов датчик Sony IMX663 и бленда f/2,0, осигуряващи улавянето на съвършени фрагменти, даже когато обектът е извънредно близо.

X90 Pro вкарва и специфична технология за оптична стабилизация на изображението (OIS), създадена от vivo, която разрешава по-интелигентна и прецизна промяна в съпоставяне със общоприетата OIS. Благодарение на нея смарт телефонът реализира стабилизация на изображението от равнище 4 на CIPA, което е професионално равнище на конфигурация.

Професионална камера, с която да уловите съвършените фрагменти – през деня или нощем

Новият vivo X90 Pro се радва освен на усъвършенствани датчици, само че и на персонализиран чип за изображения, наименуван vivo V2. Той разполага с вътрешно създадени AI логаритми, както и с оптика ZEISS с T* покритие за в допълнение възстановяване на опциите за нощна снимка.

В резултат на актуализацията на хардуера и софтуера, X90 Pro към този момент може да снима 4K видеоклипове при условия на слаба осветеност. Това разрешава улавянето на ясни изображения даже при високи ISO настройки, с помощта на логаритъма за понижаване на шума. С режима Handheld Astro без изпитание може да бъде снимано звездното небе, а AI Night View способства за постигането на по-точни цветови тонове при нощна снимка. Смартфонът разполага и с функционалността ZEISS Natural Color 2.0, която показва цветовете с по-голяма достоверност и акуратност, доближавайки сниманите изображения до това, което се вижда с просто око.

Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot на vivo и ZEISS пък прави улавянето на придвижване по-лесно от всеки път. Закъснението от нула секунди значи, че това, което потребителите виждат пред себе си, е това, което получават в основни моменти, даже при слаба осветеност. В режимите Sports и Night Sports, комбинацията от високоскоростен затвор и логаритъм за разкриване на придвижване може неотложно да замрази фрагментите, като поддържа ясно всеки бързодвижещ се обект.

И най-после, с помощта на 1-инчовия датчик, смарт телефонът предлага редица креативен резултати, създадени взаимно от vivo и ZEISS. ZEISS Cine-flare Portrait да вземем за пример подтиква резултата на отражения, следен в доста известни филми от огромния екран, а ZEISS Miniature Effect разрешава снимането на неповторими дребни градски пейзажи.

Безпроблемно зареждане: До 50% за малко над 8 минути

Новият X90 Pro поддържа 120W Dual-Cell FlashCharge, който, смесен с батерия от 4870 mAh, усъвършенства както скоростта на зареждане, по този начин и живота на батерията. Флагманът идва и с добре познатия 50W Wireless FlashCharge, стартиран с миналогодишния модел – X80 Pro.

Устройството предлага два режима на зареждане: бързо зареждане и уравновесен режим. В режим на бързо зареждане X90 Pro може да се зареди до 50% за 8 минути и 10 секунди. Балансираният режим е съвършен за всекидневно зареждане, лишава единствено 29 минути, с цел да зареди батерията до 100%. Освен това телефонът има 24-измерна отбрана и TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System Certification, гарантиращ сигурност при зареждане.

Мощно устройство с извънредно добра продуктивност

Новият флагман е водещо устройство за мобилни изображения и мощна обработка, поддържана от настройка с двоен чипсет – главният е мобилната платформа MediaTek Dimensity 9200, съчетана с чипа vivo V2, с помощта на които Х90 Pro реализира AnTuTu Benchmark резултат от порядъка на 1,26 милиона. Смартфонът е екипиран с 12 GB LPDDR5X и 256 GB UFS 4.0 памет, подсилена с vivo Extended RAM, която прибавя спомагателни 8 GB виртуална памет, и UFS Deep Defragmentation, осигуряваща плавна продуктивност и обработка на данни.

X90 Pro идва и с усъвършенствана система за течно изстудяване на парната камера. Той разполага с 24-слойна охлаждаща конструкция, която е увеличена с над една трета спрямо предшественика си, покривайки повърхност от 4002 квадратни мм. Освен това, новаторския дизайн на рамката понижава преноса на топлота от процесора към телефона.

Красив и безвреден, с помощта на понижената синя светлина

6,78-инчовия екран предлага завладяващи резултати и усъвършенствана отбрана на очите. Дисплеят е направен от нов луминисцентен материал, който дейно понижава синята светлина. Трептенето на екрана е намалено, а с помощта на прецизното затъмняване, яркостта на екрана може да се настройва всяка една секунда, с цел да подхожда на външните условия на осветяване, осигурявайки спомагателен комфорт при гледане.

Реални цветове и на екран: ZEISS Natural Color Display

Функцията ZEISS Natural Color Display е добавена за първи път като алтернатива към настройките за цветови жанр на екрана (освен режима за проявление по подразбиране), с цел да се подсигурява, че сниманите цветове не се въздействат от екрана и подхождат на това, което човешките очи виждат.

За тези, които обичат да стриймват видео наличие или игри в придвижване – огромният, закривен екран на X90 Pro може да възпроизвежда 1,07 милиарда цвята и 100% DCI-P3 необятна цветова гама, предоставяйки богати и естествени цветове. Смартфонът разполага и с двоен стерео високоговорител, линеен мотор по X-ос за по-завладяващо аудио-визуално преживяване и богата тактилна противоположна връзка, което го прави съвършен за игри.

Автентичен нов дизайн, първокласно преживяване

Новият X90 Pro идва със самоуверен нов дизайн, въодушевен от спиралата на Фибоначи, а трите задни камери са интегрирани в едно „ Голямо око “, с цел да се сътвори повсеместен и приключен външен тип. Покрита с Corning Gorilla Glass, общата неотстъпчивост на стъклената леща доближава 6 по скалата на Моос, което обезпечава спомагателна издръжливост и резистентност на изпускане и надраскване.

Дисплеят на смарт телефона е екипиран с най-новото защитно стъкло SCHOTT Xensation Up. Това химически подсилено литиево-алумосиликатно стъкло разрешава на устройството да поддържа елегантна извивка на екрана и обезпечава висока резистентност. Според избрани проби Xensation® Up може да издържи на рухване от двойно по-голяма височина по отношение на стандартното алуминосиликатно (AS) стъкло.

X90 Pro се предлага в цвета Legend Black. Гърбът е затрупан с мека на досег веган кожа, която е извънредно издръжлива и устойчива на петна. Смартфонът има рейтинг IP68 за резистентност на вода и прахуляк.

X90 Pro ще е разполагаем в мрежата на Технополис от 10-и март на извънредна цена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР