Персоналът в най-голямата болница в Газа каза, че пациенти и

...
Персоналът в най-голямата болница в Газа каза, че пациенти и
Коментари Харесай

Болницата в Газа е осакатена, тъй като наблизо се водят боеве

Персоналът в най-голямата болница в Газа сподели, че пациенти и бежанци са в капан в ужасяващи условия, до момента в който по околните улици бушуват тежки боеве.

Хирург в Al-Shifa в град Газа сподели пред BBC, че в болничното заведение са свършили водата, храната и електричеството.

Израел сподели, че е имал конфликт с Хамас наоколо, само че не е стрелял по болничното заведение.

Той съобщи, че ще помогне за евакуирането на бебета в " по-безопасна болница " в неделя, откакто медиците споделиха, че две са умряли, а 37 други са изложени на риск.

Докладите от вътрешността на болничното заведение рисуват картина на смут и комплициране, с постоянни боеве наоколо, пациенти, които неотдавна са претърпели интервенции, не могат да се изтеглят, и тела, трупащи се без всеки метод да ги погребе.

Смята се, че хиляди хора са потърсили леговище в Ал-Шифа, който е в центъра на яростни борби от два дни.

Израелските отбранителни сили (IDF) неведнъж упрекват Хамас, че работи от тунели под болничното заведение, което Хамас отхвърля.

Хирургът Маруан Абу Саада сподели пред Би Би Си, че звуците от пукотевица и бомбардировки отекват в Ал-Шифа " всяка секунда ".

Той сподели, че опитите за погребение на мъртвите са били осуетени от боеве към комплекса.

" Не желаеме да има огнища заради тези мъртви тела ", сподели той и добави, че хладилникът на моргата не работи, тъй като генераторът е работил без гориво.

Лекари за правата на индивида в Израел, лекарска група, сподели, че две недоносени бебета са умряли, тъй като е нямало електричество.

Групата предизвести, че има „ действителен риск за живота на 37 други недоносени бебета “.

Евакуация на бебе

Израел сподели, че няма блокада на Ал-Шифа и че източната страна на болничното заведение е отворена за безвредно прекосяване на тези, които желаят да изоставен. Адмирал Даниел Хагари сподели, че Израел ще помогне на тези " в педиатричното поделение да стигнат до по-безопасна болница " в неделя.

Той сподели, че решението е взето след искане от администрацията на болничното заведение и Израел „ ще обезпечат нужната помощ “.

По-рано полковник Моше Тетро сподели, че е имало конфликти покрай Ал-Шифа сред Хамас и израелските сили, само че няма пукотевица в самата болница.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР