Персоналът на Тубдиспансера във Варна не е получавал заплати от

...
Персоналът на Тубдиспансера във Варна не е получавал заплати от
Коментари Харесай

Персоналът на Тубдиспансера във Варна без заплати от 10 месеца

Персоналът на Тубдиспансера във Варна не е получавал заплати от 10 месеца. Това стана ясно на съвещание на Общински съвет, на което с развълнуван спор бе разискван въпросът за ориста на здравното заведение и насъбраните отговорности на лечебницата, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Ако не дадете пари в този момент, болничното заведение се разпада, тъй като там работят герои, които 10 месеца не са получавали заплати “, разяснява шефът на Белодробната болница доцент доктор Христо Ганчев.
На процедура в дневния ред на сесията не бе заложена точка за разпределяне на средства за покриване на отговорностите на болничното заведение към разнообразни снабдители на услуги и за заплати, които възлизат на повече от 800 хиляди лв.. Въпреки това Николай Почеканов и Ивайло Митковски предложиха да бъде гласувано най-малко покриването на средствата за заплати и за храна. Искането им не събра задоволително поддръжка и средства по този начин и не бяха отпуснати.

Местният парламент утвърди решение за съставяне на работна група, която да се срещне с министъра на опазването на здравето и да разиска ориста на здравното заведение. Част от съветниците показаха вяра, че най-накрая ще се откри министър, който да разпише решението на Общински съвет от преди повече от шест години за закриване на лечебницата, която всяка година изпада в състояние на сериозна задлъжнялост.

Някои от локалните депутати застанаха зад мнението, че не трябва да се приказва за закриване на болница, а да се търси метод за обезпечаване на в допълнение финансиране от Министерството на здравеопазването, което на процедура би трябвало да я субсидира или за включването ѝ в структурите на университетската болница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР