Персоналът на британския премиер Борис Джонсън е бил поканен на

...
Персоналът на британския премиер Борис Джонсън е бил поканен на
Коментари Харесай

Борис Джонсън организирал парти по време на първия локдаун

Персоналът на английския министър председател Борис Джонсън е бил поканен на празненство в градините на премиерската резиденция на Даунинг Стрийт по време на първия народен локдаун, въведен поради ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на изминал имейл, забелязан от телевизия Ай Ти Ви.

Около 40 души от личния състав на Джонсън са се събрали в градината за празненство с пийване. Там са били и Джонсън и брачната половинка му Кари. Това е станало в миг, в който обществените контакти сред представители на разнообразни семейства бяха сведени до двама души на открито, оповестява Българска телеграфна агенция.

Имейл е бил разпратен от основния частен секретар на Джонсън - Мартин Рейнолдс до над 100 чиновници на Даунинг стрийт на 20 май 2020 година, твърди Ай Ти Ви. В него се казвало на хората да си донесат и алкохол на празненството. В имейла се подчертавало, че след един необикновено претрупан интервал, би било прелестно хората да се възползват от хубавото време и да се съберат на " обществено дистанцирано пийване " в градината на Даунинг стрийт 10 във вечерта на 20 май. Партито щяло да стартира в 18 ч. и гостите били приканени да си донесат " лична пиячка ". Отзовали се към 40 души.

Засега канцеларията на Джонсън е отказала коментар на тази информация.

В момента се водят разследваня на най-малко пет случая на празненства в държавни ведомства предходната година по време на рестрикциите на локдауна. Тези разкрития потресоха британците, на които държавното управление постоянно повтаряше да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР