Пернишкият язовир Студена вече е пълен наполовина, към днешна дата

...
Пернишкият язовир Студена вече е пълен наполовина, към днешна дата
Коментари Харесай

Язовир Студена вече е на 50 процента пълен

Пернишкият язовир " Студена ” към този момент е цялостен на половина, към днешна дата в него има близо 13. 2 млн. куб. м. вода при оптимален размер от 25.5 млн. куб. метра, съобщи БНР.
Ако темповете, с които се цялостни язовирът продължат, упованията са в края на май размерът му да доближи 17-18 млн. куб. м. и през лятото въведеният през ноември м.г. режим да падне.
Благодарение на меката зима, от февруари, когато съвсем бе доближат санитарният най-малко до момента размерът на язовир " Студена " се е нараснал с над 10 млн. куб. метра.
През втората половина на март режимът в Перник бе омекотен, като водата се стопира единствено нощем. Сега, вода се подава и от язовир " Студена " и от " Бели Искър ". През вчерашния ден в язовир " Студена " е регистриран приток от 2551 л/сек. при разход 302 л/сек, съобщи шефът на ВиК Перник Борислав Иванов. „ Темповете, с които се цялостни, в случай че продължат и през май, ще имаме един съвсем цялостен язовир в края на месеца, което е сносно. Миналата година на днешната дата размерът е бил 11.6 млн. куб. м, в този момент е 13.2 млн. Така че сме по- добре от предходната година и се надявам тази наклонност да продължи до края на май, с цел да сме спокойни за лятото и несъмнено за цялата година ”, сподели Иванов.
Със почналата замяна на най- компрометираната част от вътрешната водопроводна мрежа ще намалеят повредите и загубите на вода.
В момента се отстраняват четири повреди в квартал „ Църква ”. Въпреки че е почивен ден на място работят и два спомагателни екипа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР