Пернишкият прокурорски син Васил Михайлов излиза от ареста. Това реши

...
Пернишкият прокурорски син Васил Михайлов излиза от ареста. Това реши
Коментари Харесай

Съдът открехна вратата на ареста за прокурорския син Васил Михайлов

Пернишкият прокурорски наследник Васил Михайлов излиза от ареста. Това реши Софийският областен съд, който понижи мярката за неотклонение на обвинения в домакински арест.

В случай, че прокуратурата реши да стачкува, мярката следва да бъде доказана и на втора инстанция, съобщи бТВ.

Защитата на Михайлов изиска по-лека мярка с претекстовете, че в продължение на съвсем една година обвиненият е в ареста и с дребен интервал под домакински арест.

Според съда има заплаха Михайлов да извърши закононарушение, само че тази заплаха може да се обезврежда и с домакински арест. Прокурорският наследник ще бъде следен дали съблюдава мярката си посредством средства за електронно наблюдаване.

Васил Михайлов беше предизвестен от съда, че в случай че наруши домашния си арест, още веднъж ще бъде арестуван под стража.

Софийският областен съд взе решението си след разпит на очевидци по делото против него. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Следващото съвещание по делото ще бъде на 19 септември.
 Четирима очевидци по дело против прокурорския наследник от Перник се разболяха
Четирима очевидци по дело против прокурорския наследник от Перник се разболяха

Съдът реши няколко очевидци и две движимости лица да не бъдат изслушвани

Припомняме, откакто Васил Михайлов бе притеглен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна щета от 11 юни 2022 година, той прекара 5 месеца в ареста, само че по-късно бе.

Още на идващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След инспекция бе открито, че не постоянно е излъчвала сигнал.

Съдът в началото отхвърли да върне Михайлов в ареста, а На 10 ноември обаче му бе наложена още веднъж мярка " задържане под стража ".

Васил Михайлов е обвиняем за 8 закононарушения , измежду които причиняване на леки и междинни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за ликвидиране.

През предишния месец - за побой в Созопол. По силата на утвърдено от съда съглашение сред Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказване от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безплатен труд в интерес на обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР