Пернишкият прокурор Бисер Михайлов все още не е депозирал оставката

...
Пернишкият прокурор Бисер Михайлов все още не е депозирал оставката
Коментари Харесай

ОБРАТ: Прокурор Бисер Михайлов още е на работа

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов към момента не е подал оставката си, каквато вест изтече през вчерашния ден. Това оповестиха за Mediapool от Висшия правосъден съвет. Ден по-рано шефът на държавното обвиняване Иван Гешев го прикани да се отдръпна от поста поради деянията на сина му – Васил Михайлов.

По закона Михайлов-старши би трябвало да бъде освободен от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. В сряда обаче сходна молба не бе постъпила в съвета.

Михайлов е някогашен зам.-окръжен прокурор на Перник. Той се раздели с този пост преди месеци още веднъж поради сина си.

Михайлов-младши бе задържан поради серия побои в Перник. До задържането му се стигна едвам откакто фамилията на футболен треньор се оплака, че той е бил пребит. Впоследствие се оказа, че пострадалите са доста повече, а кметът Станислав Владимиров разгласи, че е подготвен да поведе митинг поради нетърпимото състояние.

След пет месеца в ареста младежът бе освободен под домакински арест. Дни по-късно обаче съобщи пред Би Ти Ви, че е нарушавал мярката си и е ходил на дискотека.

Последва нов скандал и искане на прокуратурата той да бъде върнат в следствения арест. Съдът обаче отхвърли молбата им с мотив, че няма задоволително доказателства младият мъж да е излизал от вкъщи си.

Междувременно обаче Гешев изиска татко му да се отдръпна от прокуратурата. Засега това не се е случило.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР