Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, чийто син Васил Михайлов се прочу

...
Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, чийто син Васил Михайлов се прочу
Коментари Харесай

Скандалът със сина на пернишкия прокурор: МВР затяга контрола около дома му

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, чийто наследник Васил Михайлов се прочу поради побои и тормоз, към момента не е подал оставката си. За нея настоя основният прокурор след следващия скандал към 18 -годишния юноша. Днес Васил Михайлов отхвърли да е нарушавал домашния си арест с изказванието, че електронната гривна на крайници му не работи на балкона и това води до спиране на сигнала. 
Прочетете още
След като Софийският областен съд остави под домакински арест Васил Михайлов, през днешния ден той още веднъж е в жилището си в Перник. Решението на съда пристигна, макар изказванията и на локални, и на прокуратура, и на пернишката полиция, че има данни Васил да е напускал дома си. От Министерство на вътрешните работи настояват, че в този момент стягат контрола с нови ограничения.

„ Не мога да кажа какви са, само че ви подсигурявам, че в случай че този човек напусне жилището си, няма да се върне назад, без да бъде арестуван от полицията ”, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Младежът твърди, че спирането на сигнала от електронната гривна на крайници му не е било, тъй като е напускал дома си.

„ Ако изляза, ще се върна в ареста ”, съобщи пред NOVA Васил Михайлов. И добави, че на балкона, в случай че си качи крайници на парапета, електронната гривна стартира да пищи.

Професор Николай Проданов, който ръководеше  внедряването на гривните, сложи под подозрение думите на Васил Михайлов, че тя прекъсва на балкона.

„ Аз допускам, че балконът би трябвало да бъде заложен в тези рамки и не би трябвало сигналът да прекъсва ”, изясни проф. Николай Проданов, някогашен зам.-министър на правораздаването.

Ако има такова спиране, от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” би трябвало да преценяват дали да осведомят полицията, съгласно това за какъв брой време се губи сигнала. Имало ли е закъснение в този протокол и координацията сред службите, ревизират и от правосъдното министерство.

„ Какви са аргументите, се открива, както и дали всички чиновници, които би трябвало да го наблюдават това нещо, са били на място и са работили съответно ”, съобщи Крум Зарков.

„ При всички положения в един миг ще стане ясно на какво се дължи – дали се дължи на механически проблем, дали се дължи на безгрижие ”, разяснява проф. Проданов.

След решението младежът да остане под домакински арест, съседите му се тормозят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР