Пернишка област има готовност да осигури легла и подслон за

...
Пернишка област има готовност да осигури легла и подслон за
Коментари Харесай

Пернишка област е в готовност да приеме 150 бежанци от Украйна

Пернишка област има подготвеност да обезпечи кревати и заслон за 150 бежанци от Украйна, заяви регионалният шеф Кирил Стоев. Те ще бъдат настанени в Болницата за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник, в кметството в Батановци и в манастири от Краищенското Светогорие. Млекопреработвателна компания от гр. Земен е дала обещание да поеме изхранването на бедстващите хора.

За да бъдат синхронизирани дейностите при вероятно идване на бежанци, през днешния ден е било извършено съвещание на  Областния съвет по сигурност. Превантивно са водени диалози за мониторинг и засилена защита на обекти от национално значение.

Ръководството на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) е готово незабавно да одобри на работа лекари от Украйна. ЦСМП разполага с коли за спешна помощ, нужни за неотложно деяние на територията на района, с защитни средства и медицински консумативи, не доближават обаче медици, уточни шефът доктор Валери Симеонов.

Директорът на Областния съвет на БЧК Наталия Минева прикани всички жители и компании, които имат опция да дарят нови мъжки, дамски и детски облекла и обувки (с етикет на производителя); спално бельо; топли завивки и хигиенични материали. 

Засега няма деклариран интерес за настаняване на проведени групи бежанци в Пернишко, сподели регионалният шеф.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР