Перник. Ясна е самоличността на извършителя на тежкото престъпление в

...
Перник. Ясна е самоличността на извършителя на тежкото престъпление в
Коментари Харесай

МВР: Разкрита е самоличността на човека, застрелял 25-годишен мъж в Перник, той е обявен за общодържавно издирване

Перник. Ясна е самоличността на причинителя на тежкото закононарушение в Перник от 15 ноември, 31-годишният мъж е разгласен за общодържавно търсене, за него ще бъде издадена и европейска заповед за арест, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Подробности за професионалните дейности по откриване на две тежки закононарушения, осъществени на територията на страната през последните дни, оповестиха на брифинг в ОДМВР – Перник основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. „ На базата на събраните доказателства изрично е изяснена самоличността на индивида, прострелял 25-годишен мъж в Перник. Считаме убийството за разкрито и се надяваме оптимално бързо причинителят да бъде открит и предаден на българските управляващи “, уточни Арнаудова. Извършителят е разгласен за общодържавно търсене от Министерство на вътрешните работи, а прокуратурата ще издаде европейска заповед за арест, защото в деня след закононарушението той е напуснал рамките на страната. „ Деянието е квалифицирано от Окръжна прокуратура - Перник като ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди “, посочи още Арнаудова и добави, че прокуратурата разполага с разпити на трима очевидци и очевидци, разпитани пред арбитър от Пернишкия областен съд. „ Отлична работа на органите на Министерство на вътрешните работи. При първичното подаване на сигнала нямаше данни за причинител. Два дни по-късно той е прочут и разполагаме със сигурни доказателства за това “, акцентира представителят на основния прокурор. Арнаудова посочи, че по досъдебното произвеждане са назначени голям брой експертизи – съдебно-медицинска, балистична, трасологична, както и ДНК експертиза за конфискуваните от мястото на престъплението следи.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов даде информация за оперативно-издирвателните и процесуално-следствени дейности, вследствие на които се стигна до откриване на закононарушението. Той разясни, че при първичните дейности са били издигнати три работни версии, две от които са отпаднали изрично в хода на следствието. Назначената балистична експертиза ще обясни типа на револвера, с което е осъществено закононарушението. Оръжието не е законно притежавано. „ След денонощна работа и в цялостен синхрон с прокуратурата и съда в Перник е оголен причинителят и изяснени претекстовете за закононарушението, в следствието на което се включиха и криминалисти от Групово дело „ Национална полиция “, съобщи основен комисар Маринов. Той насочи зов към хората, които разполагат с информация за местонахождението на търсения мъж, да алармират в полицията, при обезпечена анонимност.
Издирваният е 31-годишен, родом от Плевен, живял в Перник без престъпни регистрации. От събраните данни е изяснено, че в деня преди убийството е посетил казино, където е изгубил към 2000 лв.. Предполага се, че това може да е измежду аргументите за агресивността. Изяснено е също, че причинителят се е разминал на улицата с жертвата и неговия сателит, при което са разменили обидни реплики. Около 10 минути по-късно е отишъл до дома си, взел е револвер и се е върнал да простреля 25-годшния мъж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР