Перник. Вече 21 години със своите инициативи Общински младежки съвет

...
Перник. Вече 21 години със своите инициативи Общински младежки съвет
Коментари Харесай

Перник: Определени са победителите в Националния литературен конкурс, организиран от Общинския младежки съвет

Перник. Вече 21 години със своите начинания Общински юношески съвет (ОМС) – Перник твори положително, поддържа развиването на младежите, дава им поле за изява и им дава кураж да показват мнението и себе си. Една от тези начинания – Националният книжовен конкурс, е към този момент традиция. Това оповестиха от Община Перник . Темите, по които младежите, на възраст сред 14 и 24 години писаха тази година, бяха две – „ Всяко велико нещо стартира с фантазия ” и „ Повече в никакъв случай не се върнах същият/същата ”. Представителите на ОМС с горделивост регистрират, че с всяка минала година участниците стават от ден на ден. За настоящия конкурс те са получили над 70 разкази и есета от Карлово, Монтана, Пловдив, Варна, Димитровград, Кюстендил, Търговище, Смолян, Златоград, Раковски, София и несъмнено, Перник.
В категория „ Разказ “ премията получи Велислав Петров от Кюстендил. Tрите отличени есета бяха на тематика „ Всяко велико нещо стартира с фантазия ”. На трето място се класира Бюрхан Керим от София, на второ – Деница Петрова от Ловеч, а огромната премия отиде при Ива Иванова от Монтана.
Победителите и в двете категории получиха ваучери за книги.
Организаторите тази година присъдиха и две специфични грамоти за „ Най-оригинален подробност “ – на Мария Маринова от Перник и за „ Най-въздействащ роман “ – на Миглена Богданова от град Раковски. По време на формалното награждаване, което се състоя на 08 март 2019 година младежите означиха и 21 години от основаването на Общински юношески съвет – Перник, а вкусната торта и положителното въодушевление бяха част от незабравимата празнична вечер. Инициативата е част от Общинския годишен проект за младежта 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР