Перник. Стотици ученици събра информационна кампания, насочена към кандидат-гимназистите в

...
Перник. Стотици ученици събра информационна кампания, насочена към кандидат-гимназистите в
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска откри информационна кампания за кандидат-студенти, която представя учебните заведения на територията на Общината

Перник. Стотици възпитаници събра осведомителна акция, ориентирана към кандидат-гимназистите в Перник, оповестиха от пресцентъра на Общината . В рамките на два дни – през днешния ден и на следващия ден, ще бъдат показани образователните заведения на територията на общината. Стартът на форума беше даден от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя пожела триумф на бъдещите средношколци в избора им на компетентност.
„ Училищата в нашата община оферират необятна гама от специалности и в този момент е моментът, в който учениците могат да създадат верния избор за бъдещата професионална реализация. Надявам се всеки да откри своето занятие и да развие своя капацитет в Перник “, показа градоначалникът.
На старта на акцията участва зам.-кметът по обучение и просвета Севделина Ковачева и шефове на учебни заведения.
Събитието е по отношение на идния държавен план-прием през образователната 2018/2019 година за учениците, завършващи главно обучение в Община Перник. В него ще вземат присъединяване работни групи от възпитаници на профилирани и професионални гимназии, на междинни и обединени учебни заведения с професионални паралелки. Те ще създадат представяне на специалности и специалности, предлагани от съответното образователно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР