Перник. Районна прокуратура - Перник и митнически инспектори от Митница

...
Перник. Районна прокуратура - Перник и митнически инспектори от Митница
Коментари Харесай

Перник: Под ръководството на Районната прокуратура се провежда разследване за държане на цигари без бандерол на стойност 176 000 лева

Перник. Районна прокуратура - Перник и митнически инспектори от Митница Столична организират досъдебно произвеждане за държане на акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон, като предметът на закононарушението е в огромни размери и казусът е значителен. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София . На база одобрен действен проект, под управлението на Районна прокуратура - Перник, на 29 ноември 2017 година в региона на автомагистрала " Струма " митнически чиновници от Митница " Столична ", взаимно с ДАНС, са спрели за инспекция лек автомобил „ Тойота “, със софийска регистрация, ръководен от гражданин на град Перник. При инспекцията е открито, че в автомобила се транспортират четири кашона цигари или общо 2 000 кутии без акцизен бандерол. При последвала инспекция в частен парцел в региона на село Студена, населяван от лидера на автомобила, митническите чиновници откриват в гаража на къщата още 19 мастербокса или общо 9 500 кутии незаконни цигари. При траялата инспекция, в особено построен тайник, зад ламперията в същия гараж, са открити още 24 мастербокса или 12 000 кутии цигари. Откритите цигари са от нерегистрирани в България марки - Calypso, Fargo, Compliment и Cosmopolitan.
Общото количество на откритите цигари в автомобила, гаража и тайника при извършените дейности по претършуване и изземване са 47 мастербокса или общо 23 500 кутии (470 000 къса) на стойност 176 250 лв..
Извършителят на закононарушението - Благомир Д., е с повдигнато обвиняване и е арестуван от прокуратурата до 72 часа.
Утре - 1 декември 2017 година, Районна прокуратура – Перник ще изиска взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице. Справката за съдимост на Благомир Д. сочи, че през 2013г. е осъждан за същото закононарушение, заради което обвиняването му е за осъществено закононарушение при изискванията на повторност.
За закононарушението по член 234 ал.2, т.1 и т.3, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс се планува наказване отнемане от независимост от две до осем години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР