Перник пак остана без парно отопление. По заповед на кмета

...
Перник пак остана без парно отопление. По заповед на кмета
Коментари Харесай

Перник пак остана без парно

Перник отново остана без парно отопление. По заповед на кмета на Перник Вяра Церовска са разпуснати учениците от учебните заведения „ Св. Св. Кирил и Методий “, „ Св. Иван Рилски “, „ Христо Смирненски “, „ Д-р Петър Берон “ и „ Св. Константин Кирил Философ “.
 
„ Лично за мен е огромен проблем това, че Топлофикация – Перник не извършва отговорностите си, освен към клиентите, към които е поела ангажимент, само че и към общинските учебни заведения, детски градини и здравни заведения, разяснява Церовска. По-голяма част от тях още през нощта са почнали да обезпечават отопление и има образователни занятия в квартал „ Изток “, с изключение в Езиковата гимназия, където има понижаване на часовете “, изясни градоначалникът.
 
Проверката от сутринта на двамата заместник-кметове Севделина Ковачева и Владислав Караилиев демонстрира, че температурата в учебните заведения е сред 19-22 градуса, в детските заведение температурата е към 22 градуса.
 
По думите на кмета шефът на Шесто учебно заведение Адриана Ольова е декларирала, че за нейните възпитаници на следващия ден са обезпечени отоплителни уреди и часовете ще протекат обикновено. „ Ако температурата не се възвърне в учебните заведения и на следващия ден няма да бъде образователен ден. Ние следим непрестанно ситуацията “, добави градоначалникът.
 
Кметът Вяра Церовска напомни, че от нейно име е изпратено писмо до регионалния шеф на Перник и Комисията за енергийно и водно контролиране за отговорността на Топлофикация-Перник и чака отговор за поетите задължения. 

Пътищата в Перник са проходими при зимни условия, разяснява зимната конюнктура Церовска. „ Основните пътни артерии са почистени. При тези зимни условия градският превоз не е отказал нито един от маршрутите, към които са поети задължения, несъмнено, почистването на пътища продължава и в сходство с ситуацията и потребностите на избрани места, които непрестанно изникват “, уточни още Церовска.
 
Заради казуса е пуснат пети казан на Топлоелектрическа централа „ Република ”. При превключването на мощностите от газ на въглища, наложено заради огромна повреда, жилищата на перничани още веднъж изстинаха, а това провокира и следващата вълна от неодобрение. Часове откакто топлото беше възобновено радиаторите в целия град още веднъж изстинаха. От топлоснабдителната компания оповестиха, че няма повреда. Снощи в централата са били превключени мощностите от газ на въглища и температурата на мрежовата вода, подавана към клиентите е спаднала до 33 градуса.
 
Основната мощ - пети казан, който е на въглища, към този момент работи и до часове топлото ще се върне по домовете на клиентите, увериха от сдружението. Резервният трети казан е изключен, а по-голямата част от вредите от двата пожара при започване на предходната седмица са възобновени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР