Перник отново излезе на протест с искане да бъдат разкрити

...
Перник отново излезе на протест с искане да бъдат разкрити
Коментари Харесай

Жълтите жилетки на Перник искат наказание за виновните за водната криза

Перник още веднъж излезе на митинг с искане да бъдат разкрити виновниците за безводието в града и решение на казуса в най-кратки периоди , съобщи БГНЕС.
 Перник митинг вода БГНЕС
Гражданите вървят по основната улица в града с възгласи „ Искаме вода! “ и „ Оставка “ . Те желаят да стигнат до храма „ Св. Иван Рилски “. В него те ще се помолят за дъжд и сняг, тъй като не виждат различен излаз от филантропичната рецесия превзела Перник. Участниците в гражданското шествие желаят оставките на министрите Петя Аврамова и Нено Димова, а също по този начин някогашният кмет Вяра Церовска да бъде подведена под правосъдна отговорност. Протестът е подсилен и от поданици на прилежащите селища.
 Перник митинг вода БГНЕС

 Перник митинг вода БГНЕС-->
Миньорският град е на воден режим от 18 ноември. Заради фрапантното понижаване на водата в язовир „ Студена ” и доближаването до мъртвия му размер на 21 декември в Перник бе оповестено бедствено състояние. От 28 декември режимът е продължен с още 30 дни.
 Перник митинг вода БГНЕС
Липсата на вода в един от най-големите български градове докара освен до съществено обществено напрежение. Тази седмица се появи и информация за разпространяване на заразни заболявания поради неприятното качество на питейната вода и нейната липса. Последните разбори на здравните управляващи демонстрират, че във взетите проби няма данни за ешерихия коли.
 Перник митинг вода БГНЕС
Прокуратурата стартира следствие на длъжностни лица от общинската и регионалната администрация, за това, че в интервала 2017 – ноември 2019 година не са положили задоволително грижи, надлежно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник, и за стопанисването на водния запас в бент. “Студена “. От това са настъпили обилни нездравословни последствия.
 Перник митинг вода БГНЕС

 Перник митинг вода БГНЕС
Разследването се води за занемареност . Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще се срещне на 6 януари с основния прокурор Иван Гешев, с цел да разбере до каква степен е стигнало следствието.

 Перник митинг вода БГНЕС

На последното съвещание на Министерски съвет за годината министър председателят Бойко Борисов изиска всички ВиК сдружения да преминат към едно общо държавно. В Перник ще стартира създаване на нов магистрален тръбопровод, по който ще са инсталирани сензори, с цел да се избегне кражба на вода.
 Перник митинг вода БГНЕС
За преодоляване на рецесията в града са командировани министри и началници на разнообразни институции, които имат отношение по водната инфраструктура .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР