Перник. Общината е подписала договор за доставка на нови съдове

...
Перник. Общината е подписала договор за доставка на нови съдове
Коментари Харесай

Перник: Общината е подписала договор за доставка на нови съдове за смет

Перник. Общината е подписала контракт за доставка на нови съдове за боклук. Това стана ясно през днешния ден по време на регулярната среща сред общинската администрация и кметовете на обитаеми места, оповестиха от пресцентъра на Община Перник . В рамките на идващия месец, в два транша ще бъдат доставени 35 броя съдове вид „ Бобри “ и 773 бр. вид „ Мева “. Също по този начин по контракт със сметосъбиращата компания ще бъдат доставяни по още 20 броя нови бобри, както и ще бъдат ремонтирани по 20 броя от старите ежемесечно. Чрез тези ограничения се чака да бъдат задоволени потребностите на обитаемоте места и казусът с формиране на краткотрайни нерегламентирани сметища да бъде позволен.
На провелата се среща бяха разисквани и зародили проблеми след мощната ураганна стихия в края на предходната седмица. Кметът Вяра Церовска увери, че е подписан контракт с компания за рязане и обезопасяване на рискови дървета и клони, като огромна част от проблематичните места са локализирани навреме, а по останалите се работи.
По време на срещата бяха изказани и претенции за изкърпване и възобновяване на пътни настилки в обитаемоте места, в резултат на ВиК повреди.
Кметът на с. Драгичево Виктор Викторов алармира за проблем с питейната вода във високите елементи на селото.
Беше разискван и въпросът с африканската чума по свинете. Секретарят на Община Перник Радослава Манова увери, че обстановката е спокойна и се поддържа непрекъсната връзка с кметствата, попадащи в 20-километровата зона на свинеферма „ Цема “ ЕООД село Петърч, община Костинброд. Жителите на засегнатите от мярката обитаеми места в общината - Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино оказват цялостно подпомагане и схващане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР