Перник. Община Перник се присъедини към групата български общини, с

...
Перник. Община Перник се присъедини към групата български общини, с
Коментари Харесай

Община Перник се присъедини към общините, с които НКИЗ си сътрудничи за привличане на инвестиции и за изграждане на индустриални паркове в цялата страна

Перник. Община Перник се причисли към групата български общини, с които „ Национална компания индустриални зони “ (НКИЗ) ЕАД си сътрудничи за привличането на вложения и за построяването на индустриални паркове в цялата страна. Това оповестиха от НКИЗ .
В Перник изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска подписаха меморандум за съдействие, съгласно който двете страни ще работят за отделяне на икономическа зона в града при съответен интерес от вложители.
Изпълнителният шеф на националната компания благодари на кмета на Община Перник за това, че дава на НКИЗ опция да разшири портфолиото си от терени като прибави парцели и на нейна територия. „ Така ние ще можем да предлагаме на вложителите доста повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, с цел да създадем Перник един по-добър град за живеене “, съобщи Антоанета Барес.
Кметът на Перник Вяра Церовска уточни, че общината се намира на комфортно и отзивчиво място и има оповестени терени с повърхност от 346 261 кв. м за индустриална зона. Имотите, които ще бъдат апортирани в капитала на НКИЗ, са някогашни промишлени зони в пернишкия кв. Караманица и са отредени към сегашния миг за индустриална зона по регулационния проект на града.
До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за съдействие с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, Горна Оряховица, както и с Областна администрация - Кърджали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР