Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова бе сред официалните

...
Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова бе сред официалните
Коментари Харесай

Областният управител на Перник Ирена Соколова приветства производствена компания с 25-ата годишнина от създаването й

Перник. Областният шеф на Перник Ирена Соколова бе измежду формалните посетители на празника за 25-ата годишнина от основаването на AQ GROUP AB, Швеция. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Събитието се организира в дъщерното сдружение на шведския международен колос в производството на железни структури и машини, както и на електрически табла за ръководство.
В приветствието си към домакините, представители на институции и компании, Соколова акцентира, че през годините компанията се е утвърдила като мечтан, благонадежден и желан сътрудник:
" АК " Електрик " АД е дружество от инвеститорски клас А на територията на община Радомир. Тук работят над 800 души при междинна работна заплата от 850 лева Ръководейки се от новаторските професионални интернационалните стандарти, " АК Електрик " залага на корпоративната и обществената отговорност. Предприятието поддържа инициативи и начинания в областта на образованието, инфраструктурата и значими планове, свързани с общността. ".
Изпълнителния шеф на " АК Електрик " инж. Емил Николов показа полезностите и задачата на компанията, наблягайки: " Ние сме актуалните будители на индустриализацията на града и покрайнините. От името на компанията и групата благодаря на всеки един от чиновниците, експертите, сътрудниците ни за усърдието, с цел да достигнем равнището на развиване и растежа, които имаме сега. ".
По мотив годишнината Ирена Соколова връчи на инж. Николов почетен плакет признателен адрес.
Завод " Електрик " в Радомир става част от AQ Group през 2003 година Днес „ АК пластроник ” има цехове за пластмасови елементи и засищане на платки и работи главно за ABB. Самата група е основана 1994 година и има 26 завода в 12 страни. За 2016 година оборотът й е към 350 млн. евро, а заетите са над 5300 души.
Клиенти на " АК Електрик " АД - Радомир са световни индустриални водачи като General Electric, ABB, Alston, Atlas Copco, Bombardier, Ericsson, Getinge, Munters, Tetra Pak, Volvo.
През предходната година компанията направи огромна инвестиция в размер на 6 млн. евро с откриването на нов завод за електростатично боядисване на железни елементи, като се чака с това да
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР