Перник. Областният управител Ирена Соколова и г-жа Цветана Пиралкова –

...
Перник. Областният управител Ирена Соколова и г-жа Цветана Пиралкова –
Коментари Харесай

Перник: Областният управител и управителят на ВиК Перник обсъдиха оставащите дейности по водния цикъл в Перник и Радомир

Перник. Областният шеф Ирена Соколова и госпожа Цветана Пиралкова – наблюдаващ по плана за водния цикъл, се срещнаха с шефа на ВиК Перник инж. Иван Витанов и основният инженер на сдружението Антоанета Арсова. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Перник.
Темата на работната среща сред губернатора и гостите бе процедурата за водния цикъл на общините Перник и Радомир, оперативните задания и настоящите действия, които предстоят по огромния план.
От ВиК оператора подсетиха, че планът за воден цикъл, ръководен и изпълняван от тях, е с финален период за приключването му - 30 юни 2023 година Крайната дата не предстои на удължение.
До момента в страната контракт по Оперативна стратегия „ Околна среда ” 2014-2020 година (ОПОС) е подписан само във Враца.
ВиК Перник също е покрило всички условия на Управляващия орган.
Очаква се подписването на административен контракт от страна на сдружението, който ще е втори по ред за страната.
„ Сериозно предизвикателство в този план е забележителният финансов запас за съфинансиране, само че страната в лицето на способените отраслови министерства ще откри нужният механизъм за гарантиране и разпределяне на нужните средства. Високият % съфинансиране е натрапен от обстоятелството, че районът ни по данни на статистиката се явява с висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. ”, сподели по време на срещата Соколова.
За сполучливата реализация и одобрение на плановото предложение, водещ аршин е условието за над 98% изграденост и присъединеност на ВиК инфраструктурата. Това е повода, заради която някои от кварталите на Перник са изключени от приложното поле на плана, без значение от належащите им потребности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР