Перник. На 9 май за седми път България ще участва

...
Перник. На 9 май за седми път България ще участва
Коментари Харесай

Перник: Общината ще се включи в инициативата Нощ на литературата на 9 май

Перник. На 9 май за седми път България ще взе участие в Нощ на литературата. В самодейността ще се включи и Перник. Проявата ще стартира от 18.00 ч. в Регионална библиотека " Светослав Минков " - огромна читалня и НЧ " Съзнание - 1922 година " - изложба " Марин Гогев ", кв. Изток. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Събитието започва през 2006 година, като продължение на една друга самодейност " Нон стоп четене “. Първоначално " Нощта " се организира единствено в Прага, а до 2010 година се уголемява и в други градове на Чешката република. Любопитно е, че тази година броят на чешките градове, които ще вземат участие, е 52. У нас градовете, които ще се причислят към самодейността, са 12, като измежду тях са Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София, Шумен.
Актьори, музиканти и преводачи са дейните участници в четенето, всяко от което продължава към 10 минути.
Новото тази година е, че за първи път Нощта на литературата се обръща и към българската литература в превод. В новата поредност, която се осъществя със съдействието на Къща за литература и превод, модерни български създатели ще звучат в превод на разнообразни европейски езици. Записите ще бъдат оповестени във Facebook на @noshtnaliteraturata.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР