Перник. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се впечатли от

...
Перник. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се впечатли от
Коментари Харесай

Община Перник: Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се впечатли от новоизграденото модерно видеонаблюдение в града

Перник. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се впечатли от новоизграденото съвременно видеонаблюдение в Перник. Това стана по време на визитата му в Общината, където беше презентирана системата. Събитието беше намерено от кмета Вяра Церовска, която не скри задоволството си от добре свършената работа. Това оповестиха от Община Перник .
„ Видеонаблюдението беше една от нашите съществени задания при встъпването ни в служба. Първото, което направихме,беше да проверим каква е обстановката със спазването на публичния ред. Заедно с управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи Перник успяхме да определим кои са значимите места, на които би трябвало да се случва видеонаблюдението и това към този момент е част от живота на общината. Надявам се да успеем и да понижим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да създадем хората по-отговорни и по-ангажирани “, разяснява кметът Вяра Церовска и изрече специфична признателност на Боян Томов - изпълнителния шеф на Бранд медия България и издател на портала на българските общини Кмета бг, както и на Константин Стаменов – шеф „ Стратегическо обмисляне и вложения “ - „ Стомана Индъстри “ АД, Иван Иванов – старши шеф „ Корпоративни продажби “ - „ Мобилтел “ ЕАД и на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Перник комисар Димитър Попов.
„ Колкото повече камери, толкоз по-добре за органите на реда. Поздравления за тази самодейност и организация, както и на бизнеса, който спомага. Адмирации за дейния кмет госпожа Вяра Церовска, която има смелостта да е измежду първите градоначалници, осъществили план за видеонаблюдение. “, показа министър Радев и сподели, че ще се възползва от тази концепция, с цел да я осъществя на други територии в страната.
Системата за видеонблюдение ще се стопанисва и употребява от ОД на Министерство на вътрешните работи Перник.
С новото видеонаблюдение на Община Перник се чака да намалее престъпността и да се опази публичната благосъстоятелност.Началото на плана е за три години, размерът на вложенията за този интервал е 160 000 лева Средствата са обезпечени доброжелателно от „ Стомана Индъстри “ за по-добро качество на живот.
„ 50 са камерите за непрекъснато видеонаблюдение, които са инсталирани в разнообразни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС посредством разчитане на регистрационни номера, имат опция за периметрова защита, както и аларми при засичане на нередности “, обясниха представителите на Мобилтел.
В срещата взеха присъединяване основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, регионалният шеф Ирена Соколова, зам.-кметовете и секретарят на Община Перник, кметове на обитаеми места и публицисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР