Перник. Конферентната зала на Двореца на културата в Перник трудно

...
Перник. Конферентната зала на Двореца на културата в Перник трудно
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Мандатът на правителството е към края си, ГЕРБ си отиват

Перник. Конферентната зала на Двореца на културата в Перник мъчно събра 250-те перничани, които желаеха да чуят предложенията на левицата във „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Жителите на града зададоха своите въпроси, свързани с тематиките, заложени в документа на левицата, като желаеха в раздела за екологията да бъде включена и възбраната за горене на RDF в България. „ Вече няколко месеца разнообразни вложители се пробват да получат позволение за горене на RDF – пресовани боклуци, на територията на община Перник, това ще докара до завишаване на равнищата на запрашеност на така и така мръсния въздух в града “, обясниха представители на предприемчив комитет срещу горенето на боклуци. Учители обявиха, че поддържат предложенията на левицата за един учебник по предмет и се оповестиха срещу подмяната на българската история. „ Искаме качествено обучение, желаеме спортът да бъде част от живота на младежите, желаеме да бъде спряно „ приключването на мозъци “ от страната ни, желаеме действителен надзор върху опазването на здравето и образованието “, обявиха младежи, присъстващи в залата.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски съобщи, че мандатът на държавното управление е към края си и ГЕРБ си отиват. „ Българска социалистическа партия стартира да води диалога за бъдещето, за Визията за развиване на България в точния момент и показахме алтернативата на това ръководство, което унищожи страната ни “, сподели Свиленски. Той означи, че преди три месеца левицата е почнала да води този диалог, тъй като социалистите желаят да създадат смяна и Българска социалистическа партия да ръководи с поддръжката и силата на всички български жители.
„ Демографската злополука в България е тематиката на тематиките и най-големият проблем пред нашата страна “. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Станислав Владимиров. Затова и „ Визия за България " е насочена в тази посока за да се предотврати демографската злополука, която обезкърви страната ни. Владимиров изясни, че през предходната година са родени 57 000 деца, а умрелите българи са към 109 000. Той добави, че на процедура за предходната година в България е липсващ един регионален град и то, в случай че не се включват отпътувалите в чужбина. „ С приходите, сега, в нашата страна, и с отворения трудов пазар, доста мъчно можем да задържим дейното, младото потомство тук. Защото разликата във възнагражденията е в пъти. Често се чува и от премиера, и от други ръководещи да споделят, че ние сме настигнали Гърция по икономическо развиване, че сме настигнали Чехия от дълго време, че надали не гоним Германия, няма нищо такова ", разяснява Станислав Владимиров. Той добави, че тези страни се развиват с доста бързи темпове за разлика от България.
„ Всички виждаме несъответствието в развиването на районите, който се е получил поради концентрацията на запаси в 4 - 5 съществени града ", разяснява Любомир Бонев. Той добави, че останалата част от страната изостава в икономическо, обществено, просветително отношение. „ Визия за България ", в частта си за районна политика, напълно залага на нов метод и метод на ръководство на районите. Тоест, приказва се за децентрализация. " Всички виждаме и го усещаме - по какъв начин с едни министерски постановления се разпределят колосални суми по неразбираеми критерии. Дават 2,5 милиона лв. за канализация в обитаемо място с 80 души, а в това време цели регионални центрове, регионални градове не получават средства “, сподели още Любомир Бонев.
„ Нека „ Визия за България “ да бъде модел, към който да се стремим, с цел да реализираме смяната. Промяната е нужна поради дейностите на ръководещите, които към този момент 10 години подценяват потребностите на всички българи “, съобщи националният представител Таско Ерменков. Той добави, че всички към този момент знаят, какво е положението на стопанската система, енергетиката, селското стопанство и други браншове – всичко е унищожено. „ Когато приказваме за екология и чист въздух, политиката би трябвало да бъде ориентирана към надзор на централите, работещи на въглища и развиването на нуклеарната енергетика “, сподели още Ерменков. Той добави, че атомната енергетика у нас би трябвало да продължава да се развива, а не блоковете на АЕЦ Козлодуй да се затварят последователно
„ Голямата задача на Българска социалистическа партия, сега, е разискванията на Визията в цялата страна да бъдат събрани в един работещ документ “, съобщи Валери Жаблянов. Той сподели още, че в България частната благосъстоятелност върху значимите браншове е съвсем 90% и страната няма съвсем никакви позиции в развиването на стопанската система. Жаблянов добави, че страната ни освен е на последно място във всички позитивни ранглисти, само че и настоящето ръководство няма концепция по какъв начин да направи по този начин, че да излезем напред. Жаблянов е убеден, че Българска социалистическа партия е единствената политическа опора на ограбения български жител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР