Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска присъства на открит

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска присъства на открит
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска присъства на открит урок по география в новооткрития Център по природни науки в ПМГ „Христо Смирненски“

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска участва на открит урок по география в новооткрития Център по естествени науки в ПМГ „ Христо Смирненски “, които се осъществя по план „ Училище на бъдещето “ на фондация Америка за България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник.
Лентата на новата облага беше прерязана на специфична гала от шефа на образователното заведение Емилия Грозданова. На празника участваха секретарят на Общината Радослава Манова, ръководителят на Общинския съвет Иво Савов и неговите заместници Румяна Гьорева, Петър Първанов и Милан Миланов, началникът на Регионалното ръководство Ваня Коконова и представители на фондация Америка за България.
„ Един от главните цели в тактиката за развиване на нашата гимназия е основаването на удобна учебна среда посредством възстановяване и осъвременяване на материалната база като съществена причина за качествено обучение. Този блян стимулира мен и сътрудниците ми в търсене на различни благоприятни условия за финансиране и възстановяване на материалната база и да осъществяваме този план. Чрез него създадохме съвременна и функционална просветителна среда, наситена с богати естествени акценти и обезпечаване на опция за осъществяване на пробни действия “, показа шефът Емилия Грозданова.
Учениците, учителите и гостите бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „ Споделям и вълнението, и насладата, и напрежението от днешния ден, който отразява един труд, толкоз значим, толкоз сериозен да се включиш в оспорвана конкуренция, с цел да покажеш, че си най-хубавият и най-после да успееш да го реализираш. Поздравявам ви по тази причина, че успяхте да запазите положителните обичаи на прелестно образование, на създаване на същински персони, които могат да дефинират своя професионален път, с помощта на учебното заведение, в което са израснали и са получили своя опит и умения. Сигурна съм, че това в действителност ще бъде учебно заведение на бъдещето, тъй като непрестанно работите и показвате, че можете да бъдете от най-хубавите “, показа кметът Вяра Церовска и пожела на всички триумф.
В рамките на плана са оборудвани кабинетите със система от лабораторни модули и мрежово свързани цифрови принадлежности – интерактивни дъски, преносими компютри, училищен таблети, цифрова микроскопска камера, цифрови научни лаборатории. Изградени са четири мултимедийни кабинети по физика и астрономи, биология и здравно обучение, по химия и запазване на околната среда и по география и стопанска система. Обособени са и две осведомителни зони във фоайетата на образователното заведение.
„ Всяка осъществена фантазия е мотив за същински празник, а бъдещето принадлежи на тези, които имат вяра в хубостта на своите фантазии. Мечтите са цели, които преследваме, фантазиите са проекти, които чертаем, фантазиите са съкровени стремежи скътани в мислите ни, те са посоката, в която вървим. От сърце благодарим на нашите другари от фондация Америка за България, с помощта, на които през днешния ден фантазията ни става действителност “, споделиха възпитаниците на образователното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР