Перник. Евродепутатът Андрей Новаков гостува на ученици от СОРИЧЕ Д-р

...
Перник. Евродепутатът Андрей Новаков гостува на ученици от СОРИЧЕ Д-р
Коментари Харесай

Перник: Евродепутатът Андрей Новаков гостува на ученици от СОРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, които са посланици на Европейския парламент

Перник. Евродепутатът Андрей Новаков гостува на възпитаници от СОРИЧЕ „ Д-р Петър Берон “, които са посланици на Европейския парламент. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Той показа пред младежите първата българска стратегия на Европейския съюз – АЛЕКО, чиито основател е той. В срещата взеха присъединяване и зам.-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева.
„ Скъпи възпитаници, благодаря ви, че сте толкоз дейни, с вашите резултати вдигате равнището на обучение. Фактът, че вие сте учебно заведение дипломат на Европейския парламент, не е инцидентен и желая да благодаря на вашия шеф и вашите преподаватели, че успявате по този прекрасен и прелестен метод да демонстрират вашите умения “, съобщи Севделина Ковачева при започване на срещата.
Разработването на програмата АЛЕКО има голям български принос, по тази причина и упованията са в нея да вземат участие колкото е допустимо повече българи.
„ Аз се веселя, че след десетилетия наред в Европейския съюз, в които е имал стратегии кръстени на холандци, немци, французи, най-сетне има и една българска. Така че с бюджет от 1 млн. евро ще можем да изпратим повече от 100 души на три континента да се учат на поминък, на бизнес “, изясни евродепутатът.
По думите му това, което получава един млад бизнесмен от програмата, е 1 000 евро на месец прехрана в тези страни и според от дестинацията - 800 или 600 евро за билет. Новаков изясни и смисъла на „ млади бизнесмени “ - нови в бизнеса, такива, които започват в този момент и са млади в сферата.
„ Всички младежи ще могат да видят по какъв начин се ръководи една компания от бранша, в който те желаят да се развиват. Откъде се купува, по какъв начин се продава, по какъв начин се наемат хора, по какъв начин се развиват нови артикули, по какъв начин се популяризират, маркетинг, реклама. На процедура ще имате достъп до вашата конкуренция от вътрешната страна “, добави Новаков и посочи, че концепцията му е всички млади да се върнат по родните си места и да създадат същия бизнес. И не да търсят работа, а да оферират такава.
Пред учениците в Перник Новаков описа по какъв начин е стигнал до Европарламента, какво е учил и какви позиции е заемал преди този момент. Какви са били неговите претекстове и какво желае да осъществя до края на неговия мандат. Една от задачите, които си слага е да създаде стратегия за обезлюдените региони в страната.
„ Силен си по тази причина не какъв брой пъти можеш да удариш, а какъв брой пъти можеш да станеш “ е един девизите на Новаков, който е бил и два следващи мандата огромната студентска организация в Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР