Перник е поредният град, който се присъедини към кампанията Искам

...
Перник е поредният град, който се присъедини към кампанията Искам
Коментари Харесай

Перник се присъедини към кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“

Перник е следващият град, който се причисли към акцията „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме! “ и ще събира разделно пластмасови бутилки дружно с над 19 други обитаеми места в страната.

С включването си, Община Перник прави следващата стъпка в осъществяване на Общинската тактика за младежта и по-конкретно поощряване на младежите към доброволчество и запазване на околната среда. Кампанията е част от плана „ Партньорство за красива и чиста България “ на съдружие „ BG Бъди деен “. Арт инсталацията „ Шишеяд “ към този момент е сложена при сцената в градския парк.
„ Това място е привлекателно за младежите в Перник и е разпознато като неофициално младежко пространство. Едновременно с слагането на Шишеяда ще бъде построена профилирана осведомителна точка, на която ще се популяризира настояща младежка информация, сподели Мартин Жлябинков, секретар на Община Перник. Освен това администрацията планува там да бъде инсталирано и оборудване за събиране на празни стъклени бутилки. “Поставили сме си за цел да повишим информираността и ангажираността на младежите в опазването на околната среда и да им създадем привички за разделно събиране на боклуци като образуваме отговорно държание у тях към средата “, добави Жлябинков.
„ Младите хора са тези, от чиято просвета зависи бъдещето на градовете. Важно е те да бъдат ангажирани с разнообразни действия свързани с разчистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на боклуци и преработване, с което те ще спомогнат за основаването на по-чиста градска среда. Подкрепяме изцяло концепцията точно младежите в Перник да бъдат главен мотор на акцията и сме сигурни, че посредством сходни акции имаме късмет да създадем по-добри привички за запазване на непорочност в града, изключително измежду по-младите хора. “, сподели Ласка Ненова, създател на съдружие BG Бъди деен.
Като сътрудник на акцията „ Искам да съм полезен…Рециклирай ме! “ през 2022-ра се причисли и Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България, а задачата която са си сложили уредниците, е да бъдат събрани 20 000 кг пластмасови бутилки, които да бъдат предадени за преработване. Към момента в акцията са се присъединили над 25 обитаеми места, в които Шишеяд гостува на разнообразни партньорски организации – общини и институции, Неправителствени организации формирования, бизнес организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР