Перник. Богата програма и поредица от събития ще зарадват перничани

...
Перник. Богата програма и поредица от събития ще зарадват перничани
Коментари Харесай

Перник: От 17.00 часа тържествено ще бъдат запалени светлините на елхата в кв. „Изток“ в града

Перник. Богата стратегия и поредност от събития ще зарадват перничани през тази седмица. В навечерието на най-хубавите празници през годината ще светнат коледните елхи в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . " Да бъде светлина " е мотото на тържественото запалване на светлините на елхата в кв. „ Изток “. Красивата гала ще бъде от 17.00 часа против Кооперативния пазар. Два дни по-късно, на 7 декември, от 17.30 часа целият център ще бъде огрян от цветната и обилна декорация, а светлините на коледното дърво ще бъдат по традиция запалени от кмета Вяра Церовска. Тази седмица ще бъде придружена и от доста концерти, изложения и театрални постановки.
От 7 до 10 декември Фондация “Румънеца и Енчев ”, със съдействието на Община Перник ще провежда „ Фестивал на греяното вино ” на територията на централен площад - " Кракра Пернишки ".
Събитието подчертава върху изобилието от предписания за обичаната напитка в студените месеци - греяното вино. Богатството от усети и аромати са въодушевени от разнообразни кътчета на света. Гостите на феста ще могат да избират всред десетки разнообразни вариации на греяното вино.
Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара, на пещ или на достоверна калена печка. Цялостната концепция е да се построи кътче, в центъра на града, което да носи топлота, разноцветност и празнично въодушевление.
Предвиждаме и вечерна стратегия - концерти, като ще слагат акцент напълно върху българската музика. На 7-ми ще пее обичаната от младежите певица Нели Петкова. На идващия ден /8-ми/ ще гостува един от звездите на „ Шоуто на Слави “ Борис Солтарийски. В събота вечерта централният площад ще бъде огласен от славея на националната музика Ива Давидова, а в неделя финалът ще сложи още веднъж хубава музика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР