Перник. 396 млади математици показаха, че математиката не е скучна,

...
Перник. 396 млади математици показаха, че математиката не е скучна,
Коментари Харесай

Община Перник: 396 млади математици показаха, че математиката не е скучна, в петото състезание в памет на Михаил Сотиров

Перник. 396 млади математици демонстрираха, че математиката не е скучна, в петото съревнование в памет на Михаил Сотиров, което се провежда в Перник. Най-добрите бяха удостоени с грамоти и медали за показаните резултати. Това оповестиха от Община Перник . Призовете бяха връчени на специфична гала в Център за поддръжка за личностно развиване при Общинския детски комплекс от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и началника на Регионалния инспекторат на образованието Ваня Коконова.
" Перник в действителност може да се гордее със своята школа, школата на положителните, умните, надарените, на математиците, които направиха града прочут освен в България. Високите достижения приказват за прелестните преподаватели, които приготвиха тези умни деца и занапред ще ни популяризират на разнообразни олимпиади. Поздравления за всички, за деца, родители и учители ", с тези думи поздрави кметът Вяра Церовска всички участници в влиятелното съревнование.
На тържеството участваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, шефът на ОУ " Св. Иван Рилски " Бойко Свиленов, който стои в основата на организацията и брачната половинка на фамозния математик Михаил Сотиров-Гюрга, неговата щерка и внук.
" Това съревнование демонстрира положителните обичаи, които в Перник постоянно е имало в развиването на математиката. Математиката е науката, която дава метода на мислене и предизвика развиването на логическата мисъл, тъй че благодаря, скъпи възпитаници, по тази причина че проявявате интерес и ви поисквам да не се отказвате, тъй като няма нерешими задания ", показа с неспокойствие Таня Михайлова.
Бойко Свиленов означи, че ползата към надпреварата се усилва с всяка минала година и се надява от идната да премине от районно в национално във връзка 85-та годишнина от рождението на емблематичния математик Михаил Сотиров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР