Перник. 350 млади самодейци от три области ще се изявят

...
Перник. 350 млади самодейци от три области ще се изявят
Коментари Харесай

Перник: 350 млади самодейци от три области ще участват в 21-вото издание на Националния детско-юношески фестивал „Чичо Стоян”

Перник. 350 млади самодейци от три области ще се изявят в 21-вото издание на Националния детско-юношески фестивал „ Чичо Стоян ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Творческото събитие ще бъде на 3 юни от 10.30 часа пред локалното читалище на дивното и красиво село Дивотино. Фестивалът има своята тридесетгодишна история. Време, през което се радва на изяви и е създавал обичаи. Главната цел на празника е да се поддържат традициите и творчеството за деца и юноши, завещани ни от огромния другар на децата - писателят Чичо Стоян. Фестивалът е адресиран до най-широката детска публика на възраст от 6 до 18 години и има конкурсен темперамент.
Точно от село Дивотино носи своите корени и наследствените си гении известният на всички ни класик Чичо Стоян – Стоян Михайлов Попов. Уникален с хумористичния си жанр в детската литература и оставя изключено огромно благосъстояние след себе си.
Участниците в програмата ще бъдат от областите Перник, Пазарджик и София. Те са представители на пет детски градини, пет учебни заведения, тринадесет читалища и един юношески дом - общо 31 обединения и самостоятелни реализатори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР