Перник. 150 петокласници от ОУ Св. Иван Рилски“ се включиха

...
Перник. 150 петокласници от ОУ Св. Иван Рилски“ се включиха
Коментари Харесай

Перник: 150 деца от ОУ „Св. Иван Рилски“ се включиха в състезанието „Моята България“

Перник. 150 петокласници от ОУ „ Св. Иван Рилски “ се включиха в надпреварата „ Моята България “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Надпреварата се провежда за 10-а поредна година от учебното управление. Тази година тя е отдадена на 140-та годишнина от Освобождението на България и 115-та годишнина от основаването на ОУ „ Св. Иван Рилски “.
Да поддържат участниците измежду публиката бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместител по просвета и обучение Севделина Ковачева.
Всички участници минаха през три кръга, а особено жури оценяваше знанията и бързината на учениците. Председател на журито беше Милена Карамфилова от Регионалния исторически музей и членове Силвия Нотева от РИМ и Пенка Иванова – преподавател. В първия кръг учениците отговаряха на въпроси, свързани с учебното заведение и града, а във втория подреждаха пъзели с монументи, отдадени на Освобождението, от разнообразни кътчета на България. В трети кръг децата имаха опцията да се показват с художествени изяви – рецитал, песни, драматизации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР