Перлата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, ще предизвика трансферна

...
Перлата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, ще предизвика трансферна
Коментари Харесай

Ливърпул, Реал Мадрид и Манчестър Сити ще се борят за подписа на Белингам

Перлата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, ще провокира трансферна война това лято, откакто немският клуб е подготвен да се раздели с полузащитника, само че единствено против рекордна сума, твърди Daily Mail. Настоящият контракт на 19-годишния футболист изтича през лятото на 2025-а година, само че британският национал към този момент е подготвен за идната стъпка в кариерата си и има три клуба, които ще се борят за подписа му.

Ливърпул е подготвен да вложи всичко в привличането на Белингам това лято, откакто имаше спокоен януарски прозорец. „ Червените “ от дълго време наблюдават младежа и в този момент възнамеряват бъдещето, като се има поради, че мениджърът Юрген Клоп обезверено желае да укрепи халфовата си линия. Тиаго Алкантара, Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър са над 30-те години, до момента в който Фабиньо е единствено с година по-млад.

Белингам, който беше сравняван с легендата на мърсисайдци - Стивън Джерард, получи одобрителни възгласи за това младокът да обмисли съществено трансфер на „ Анфийлд “.

Ливърпул обаче не е единственият тим в това съревнование. Техният противник от Висшата лига - Манчестър Сити, също се интересува от Белингам. „ Гражданите “ също обмислят да привлекат и Джеймс Мадисън от Лестър през лятото, само че Белингам си остава високо в техния лист. Мениджърът Хосеп Гуардиола желае да събере още веднъж англичанина с неговия някогашен съотборник от Дортмунд и добър другар - Ерлинг Халанд.

За разлика от Ливърпул, Сити има доста много по-голяма дълбочина в халфовата линия, само че не може да се отхвърли, че Белингам би бил сигурен титуляр дружно с Родри в центъра. „ Небесно-сините “ имат и финансовата мощност зад себе си и разполагат с нужните запаси, с цел да изравнят и даже да надвишават всяка оферта, отправена към Белингам.

Но до момента в който прекосяване във Висшата лига и завръщане в родната му Англия дава обещание да бъде примамлива опция, силата на Реал Мадрид може да се окаже разликата. Ако „ Лос Бланкос “ съумеят да изкушат Белингам, то той ще стане едвам шестият англичанин, който ще носи белия екип.

Въпреки това, до момента в който Карло Анчелоти, сходно на Клоп, има предпочитание да освежи халфовата си линия, защото Лука Модрич и Тони Кроос са в залеза на кариерата си, Белингам ще срещне сериозна конкуренция на „ Сантиаго Бернабеу “ в лицето на Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде.

Очакванията са от Борусия Дортмунд да изискат рекордните за английския футбол 130 милиона паунда за Белингам.

Jude Bellingham, Declan Rice and Moises Caicedo are destined for big moves
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР