Периодът, в който се обясняваше, че локдаунът е с цел

...
Периодът, в който се обясняваше, че локдаунът е с цел
Коментари Харесай

Идея: Не е късно бързите антигенни тестове да се въведат в училищата

Периодът, в който се обясняваше, че локдаунът е за да се пригодят всички системи , тъй че когато вълната е по-тежка и ни удари да може да реагират съответно, виждаме, че не е употребен рационално . Нито просветителната система беше пригодена да отговори на една по-голяма вълна, нито здравната – виждате, че сега лечебните заведения са претрупани, нито пък тази система за надзор на заразните болести. “ Този коментар направи пред БНР юрист, експерт по здравно право.
Според Шаркова е било рационално особено зада се вкарат бързите антигенни проби , тъй като децата са минимум симптоматични и могат да вървят на учебно заведение, в това число без признаци, и да разнасят болестта.
 Доц. Анастас Пашов: Ключовият фактор за есенното експлоадиране на епидемията са учебните заведения Доц. Анастас Пашов: Ключовият фактор за есенното експлоадиране на епидемията са учебните заведения
" Ключовият фактор за есенното експлоадиране на епидемията са учебните заведения, тъй като то се случи навръх един инкубационен интервал време от отвар...
Още не е късно да се вкарат тези бързи проби и повече деца да се тестват, с цел да може тези, които са заразни и рискови, да се изолират краткотрайно, само че да не се прекъсва образователният развой. Особено за най-малките, на които е доста мъчно да учат от разстояние . “, счита адв. Шаркова.
„ Виждаме, че не всички контактни хора обективно могат да бъдат карантинирани . Това на този стадий е безусловно нереалистично да си го представим и да си мислим, че може да стане “, разяснява юристът.
Мария Шаркова счита, че е належащо да се огласява по-прецизна информация за това по кое време е най-подходящо да се тестваме и от кой миг човек е инфектиран, с цел да знаем за какъв брой дни обратно да уведомим хората , с които сме били в непосредствен контакт.
Трябва да се промени дефиницията за доказан случай и да се включат и други проби отвън PCR диагностиката, посочи още юрист Шаркова.
 Красимир Вълчев: Училищата не би трябвало да се затварят, ще действаме на местен принцип Красимир Вълчев: Училищата не би трябвало да се затварят, ще действаме на местен принцип
Присъственото образование е най-хубавото,има дефицити при социализацията при отдалеченото образование, сподели министърът на образованието Крас...
Предписанията на РЗИ са самостоятелни административни актове. Ако влезе в деяние SMS система, ще би трябвало да се промени и законодателството , изясни Мария Шаркова, чието дете е преболедувало коронавирусната зараза, без да се карантинира класът му в учебно заведение.
„ В учебно заведение желаят номера на връченото наставление на РЗИ, което ни беше връчено може би седмица по-късно (след позитивния резултат от теста – бел. ред.) Ние се съгласихме да ни бъде връчено по email, документално потвърдихме, че сме получили съответния самостоятелен административен акт. “, изясни тя.
В този стадий на дифузно разпространяване на вируса би трябвало да разчитаме на самосъзнанието и здравната просвета , акцентира юрист Шаркова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР