Периодът от началото на пандемията с COVID-19 е изпълнен с

...
Периодът от началото на пандемията с COVID-19 е изпълнен с
Коментари Харесай

Какво може да се обърка през 2022 година?

Периодът от началото на пандемията с COVID-19 е изпълнен с прогнози, които по този начин и не се сбъднаха. За всички, които към този момент гледат към 2022 година, било то с вяра или терзания, това би трябвало да е причина за размисъл, пишат Том Орлик, Мейва Къзин и Енда Коран за.

Повечето анализатори, в това число тези на Блумбърг, имат за собствен главен стопански сюжети през 2022 година устойчиво възобновяване и изстудяване на цените, както и оттегляне от паричните политики, въведени при започване на пандемията. Какво обаче може да се обърка и да саботира тези проекти? Много неща.

Вариантът Омикрон, устойчивата инфлация, прекомерно нападателна политика на Федералния запас, закъснение на икономическия напредък на Китай поради Evergrande, високо напрежение към Тайван, проблеми към Брекзит, нова рецесия с еврото, растящи хранителни цени и експлоадиране на нов спор в Близкия изток – рисковете са доста.

Разбира се, има и доста благоприятни условия нещата да се развият по-добре от предстоящото. Правителствата може да решат да запазят фискалната поддръжка. Последният петгодишен проект на Китай може да насърчи мощни вложения. Спестяванията от пандемията може да доведат до огромни разходи, стимулиращи стопанската система.

От Блумбърг са построили нов инструмент за разбор на световните стопански опасности, на база на който подчертават върху няколко вероятни спънки пред разстежа през 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР