Периферното зрение на всеки е развито в различна степен. С

...
Периферното зрение на всеки е развито в различна степен. С
Коментари Харесай

С този тест можете да определите „лошите петна“ във вашето зрение

Периферното зрение на всеки е развито в друга степен. С този необикновен тест можете да определите „ неприятните петна “ във вашето зрение. Изследването е извършено от University College London (UCL), както и от още няколко водещи университета във Франция и Съединени американски щати. Резултатите демонстрират, че всеки човек има избрани недостатъци в периферното зрение и по този начин наречените мъртви точки.

Но те са разнообразни за всеки. Д-р Джон Грийууд споделя, че хората виждат най-зле обектите, които са над центъра на зрението. Тоест, когато сме в по-висока кола или камион да вземем за пример, ще ни по-трудно да забележим пешеходците отляво и отдясно на возилото. Можете сами да ревизирате положението на периферното си зрение.

На първата фотография би трябвало да се концентрирайте върху алената точка в средата. Важно е тя да бъде на равнището на очите ви.
С този тест можете да определите " неприятните петна " във вашето зрение
С този тест можете да определите " неприятните петна " във вашето зрение
С този тест можете да определите " неприятните петна " във вашето зрение

Докато гледате в нея, би трябвало да пробвате да видите какъв час демонстрират часовниците над и под точката. Според учените, множеството хора съумяват по-лесно да видят под точката. Което от двете ви е по-лесно, значи тази част от периферното ви зрение е по-развита. На втората фотография още веднъж би трябвало да се концентрирате върху алената точка. Този път би трябвало да видите часа върху междинните часовници отляво и отдясно на точката.

Обикновено страничното виждане е по-развито при множеството хора. На третата фотография фокусът още веднъж е алената точка. Тук би трябвало да видите междинното С във всяка редица. Според това кое от нещата ви е било най-лесно и надлежно най-трудно, можете да си изградите визия за това коя част от периферното ви зрение е най-слаба и коя най-развита.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР