Перфектният до вчера уикенд за Мерцедес“ се превърна в истински

...
Перфектният до вчера уикенд за Мерцедес“ се превърна в истински
Коментари Харесай

Кошмарен край на приказката за „Мерцедес“

Перфектният до през вчерашния ден уикенд за „ Мерцедес “ се трансформира в същински призрачен сън. Шампионите във Формула 1 претърпяха цялостен неуспех в Гран при на Австрия, която трябваше да означи завръщането на върха на „ сребърните стрели “. Тимът най-накрая внедри дълго отлаганите усъвършенствания по колите и доминираше безапелационно в тренировките и квалификацията на пистата „ Ред Бул Ринг “. Но нито международният първенец Люис Хамилтън, нито съотборникът му Валтери Ботас, стигнаха до финала на гонката.

Финландецът стартира да издиша още от старта, когато изпусна първата си позиция, а Кими Райконен („ Ферари ”) се вклини сред двата мерцедеса и замалко да изскочи начело. Хамилтън обаче удържа водачеството, а Ледения излезе от трасето и бе изпреварен от Макс Верстапен („ Ред Бул “).

Люис бързо стартира да натрупа задатък, само че понесе удар, когато Ботас се отби в зоната за сигурност с щета в скоростната кутия. Докато автомобилът му бъде евакуиран, колоната се движеше в режим „ виртуална кола за сигурност “, което анулира преднината на Хамилтън.

„ Ферари “ и „ Ред Бул “ се изхитриха да вкарат и четирите си коли за промяна на гуми и по този начин първенецът остана самичък начело, само че прекъсването в бокса занапред предстоеше. Бързо стана ясно, че Люис няма по какъв начин да натрупа задоволителен задатък, с цел да излезе отпред и с новия комплект гуми и „ Мерцедес “ смени тактиката – прати го трети пред Фетел. Германецът обаче таман беше влезнал в мощна серия и малко по-късно размина Хамилтън с безапелационна маневра.

Краят за британеца пристигна няколко тура преди финала, когато усъвършенстваният му мотор му отхвърли и пристигна краят на серията му от 33 следващи надпревари в зоната на точките. Малко по-рано машинален проблем извади от гонката и Даниел Рикардо, само че „ Ред Бул “ не позволиха повече провали. Верстапен се възползва по най-хубавия метод от грешките на съперниците и съотборника си, с цел да завоюва първата си победа за сезона. Силното каране на Фетел пък не му оказа помощ да преодолее наказването от три места обратно на старта поради неспортсменска демонстрация в квалификацията и той финишира директно за Райконен за двойния подиум на „ Ферари “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР