Перфектната серия на отбора на Oлимпик Лион с новия треньор

...
Перфектната серия на отбора на Oлимпик Лион с новия треньор
Коментари Харесай

Oлимпик Лион отстрани Страсбург след драма с дузпи и е на полуфинал за Купата на Франция

Перфектната серия на тима на Oлимпик Лион с новия треньор Пиер Саже продължи и в шампионата за Купата на Франция, откакто отборът отстрани Страсбург с осъществяване на дузпи и към този момент е на полуфинал. Редовното време приключи 0:0, а при наказателните удари домакините от Лион се постановиха с 4:3 и записват шести следващ сполучлив дуел.

Домакините от Лион стартираха интензивно срещата и на първо време Саид Бенрама опита отдалечен изстрел, който не беше проблем за вратаря Алаа Беларуш. Минути по-късно Бенрама центрира към Максенс Какере, само че ударът на халфа мина настрана от задачата.

Тези положения бяха малко за контрола върху топката, който имаше отборът на Лион. Играчите на Пиер Саже разиграваха пред наказателното поле, само че имаха компликации с превъзмогване на защитния блок на елзасците.

Седем минути преди края на срещата Лион още веднъж имаше състояние, което обаче беше пропуснато от Бенрама. Така се стигна до осъществяване на дузпи, при които гостите стреляха първи. Томас Дилейни обаче пропусна, а при петото осъществяване Люка Перен също не съумя да вкара. Домакините от Лион бяха точни четири пъти посредством Максенс Какере, Еманюел Орбан Гифт, Ашли Мейтланд-Найлс и Райън Шеки и по този начин стават първия полуфиналист в тазгодишното издание на шампионата. Днес и на следващия ден играят Руан – Валансиен и Лю Пюи Фут – Рен, а на 13-и март се срещат Пари Сен Жермен и Ница.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР