Перфектен уикенд записа българският пилот в испанската Формула 4 Никола

...
Перфектен уикенд записа българският пилот в испанската Формула 4 Никола
Коментари Харесай

Никола Цолов завърши сезона с 13 победи от 21 старта

Перфектен уикенд записа българският водач в испанската Формула 4 Никола Цолов в последния кръг на пистата „ Каталуня ” до Барселона – три първи места на старта, три най-бързи обиколки и три победи от три старта.

Цолов приключи сезона с 13 победи, 15 първи места на старта, 17 най-бързи обиколки и 17 победи при новаците от 21 надпревари, както и с нов връх по най-вече извоювани точки в границите на един сезон – 400.

„ Нямам думи, с които да опиша това, което постигнахме този сезон, не съм просто благополучен, а даже повече от благополучен – съобщи след финала Цолов. – Най-после успяхме да запишем съвършен уикенд, което беше значимо, въпреки и в края на сезона. Благодаря на целия отбор, който работи неуморно с мен и постоянно беше до мен, както и на всички, които ни подкрепяха в първия ми сезон след картинга, за мен това е върхът на кариерата ми досега. ”
 11-а победа за Никола Цолов във Формула 4 11-а победа за Никола Цолов във Формула 4
И в двете надпревари Никола започва първи, само че надпреварите бяха накъсани от кола на сигурността поради няколко случая, само че при всеки рестарт Цолов успяваше да резервира първото място и още веднъж да натрупа задатък. А по-късно идваше нов случай и надпреварите завършваха зад колата на сигурността.

Втори в крайното класиране за сезона остана съотборникът на Никола в Кампос Рейсинг Хю Бартър, а трети – Тимотеуш Кухарчик.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР