Пералнята е машина, която не си купува всеки ден, но

...
Пералнята е машина, която не си купува всеки ден, но
Коментари Харесай

Най-честите грешки при употребата на пералнята, които я развалят

Пералнята е машина, която не си купува всеки ден, само че пък тя е основна част от всекидневието ни. За да се не постанова да я ремонтирате непрекъснато, то би трябвало да се погрижите за вярното ѝ потребление. Все отново, има метод по какъв начин да се справите с повредите или най-малко да ги отложите във времето, като в същото време удължите живота на машината.

Ципове

Те могат да се окажат рискови за барабана, тъй като се захващат за него и пречат на естественото му завъртане. Драскотините по вътрешността на пералнята и панела могат да бъдат причина за по-нататъшни вреди. И защото циповете са на всички места и няма по какъв начин да бъдат разграничени от облеклата, когато перем, то ги закопчайте догоре. Така намалявате риска някоя част от ципа на облеклата да се закачи по барабана.
Никога не трябва да перете тъкмо тези облекла в пералнята, в противоположен случай ще ги съсипете!
Желаете ли облеклата ви да запазят чудесния си външен тип и да наподобяват съвсем като нови за по - дълъг интервал от време? За да се трансформира...
Прочети повече
Сутиени

Тези нежни аксесоари също могат да се окажат рискови за пералнята. Причината е същата като при циповете – кукичките им се закачат. Решението е или да ги перете на ръка или да ги поставите в плик за пране. Ако нямате, то и остаряла калъфка за възглавница ще свърши работа или минимум да ги закопчаете, преди да ги пуснете.

Студена вода

От време на време е хубаво да пускате цикъл със студена вода. Можете да добавите и малко оцет. Така елементарно ще почистите пералнята и другите детайли от отлаганията и наслагванията. Така ще удължите живота на вашата най-хубава домашна помощница.

Мокри облекла
Тези облекла не са за пералнята – или те ще се повредят, или машината
Много е елементарно да поставите мръсни неща в барабана на пралната машина, да добавите прахуляк и да започнете да перете. Но в случай че не ревизирате съ...
Прочети повече
Слез цикъла на пране, не оставяйте мокри облекла. В противоположен случай можете съществено да увредите машината. Влагата провокира образуването на плесен и неприятна миризма. Мокрите облекла могат да нанесат щета на нагревателите и програматора. След като извадите облеклата от пералнята, хубаво е да я оставите отворена за известно време, с цел да изсъхне добре.

Претоварвате пералнята

На всяка една машина е обозначено какъв брой пране може да поеме. Ако прекалявате с количеството, то ще натовари барабана, окачването, само че и самите лагери. Освен това, облеклата не могат да се изпират хубаво и придвижването на водата е мъчно. Дори да имате доста облекла, разделете ги на части и пуснете няколко перални, само че с по-кратки стратегии, с цел да спестите време.

Използвате пералнята като панер за пране

Оставянето на облеклата през седмицата в пералнята основава удобна атмосфера за образуването на мухъл и плесен, както и на неприятна миризма. Тази миризма може да се придвижи и на облеклата, което не е изключително прелестно. Хубаво е, от време на време да разчистване и уплътнението на пералнята, където също се задържат влага и нечистотия, които с времето могат да основат проблем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР