Пералнята е един от необходимите домакински уреди. Въпреки това понякога

...
Пералнята е един от необходимите домакински уреди. Въпреки това понякога
Коментари Харесай

Грешки, с които може да повредите пералнята си

Пералнята е един от нужните домашен уреди. Въпреки това от време на време се разпада, тъй че си коства да се грижите вярно за него. В случай на щета съседите, живеещи на долния етаж, сигурно няма да бъдат доста удовлетворени... Много постоянно ние самите способстваме за възникването на неизправности, тъй като не съблюдаваме инструкциите или действаме срещу разпоредбите за потребление на оборудването.

Използваме прекалено много прахуляк

Много хора считат, че колкото повече перилен препарат слагат, толкоз по-добър ще бъде резултатът от прането. Това обаче не е правилно, което се акцентира даже от самите производители. Използването на прекалено много прахуляк може да докара до проблеми с оборудването, като непотребната пяна, която може да блокира оттичането на водата.

Освен това, препълването на чекмеджето с прахуляк може  да го запуши, като попречи на препарата да доближи до облеклата, които ще останат мръсни.

Не почистваме филтъра или го вършим прекомерно рядко

Филтрите за перални машини са в действителност значими. Те събират всички дребни неща, които не би трябвало да бъдат в устройството: монети, ленти за коса и т. н. Филтърът би трябвало да се почиства 4 пъти годишно или даже по-често – най-добре е да го вършиме, когато има неприятна миризма или когато пералнята не прави работата си както би трябвало.

Слагаме прекалено много облекла в барабана

Дори в случай че имате голяма купчина мръсни облекла, претоварването на пералнята не е доста добра концепция. Първо, след такова пране облеклата няма да са доста чисти, и второ, препълването на пералнята ще редуцира живота на нейните елементи. Разбира се, прането единствено на няколко дребни неща също няма смисъл, защото би било прекомерно скъпо в дълготраен проект.

Идеалното натоварване е както следва:

Памук и лен - 3/4 зареждане на пералнята.

Синтетични тъкани - 1/2 машина би трябвало да се зареди.

Вълна - 1/3 от пералнята би трябвало да се зареди.

Поставихме пералната машина по неверен метод
Най-честите неточности при използването на пералнята, които я скапват
Пералнята е машина, която не си купува всеки ден, само че пък тя е основна част от всекидневието ни. За да се не постанова да я ремонтирате по...
Прочети повече
Понякога не нашите привички скапват пералните машини, а метода, по който е подредено устройството. По време на последната фаза на пране барабанът се върти доста бързо и пералната машина може да се движи.

Ето най-вероятните аргументи, заради които вашата перална машина може да се движи:

Подът не е изцяло еднакъв.

Транспортните болтове към момента са на машината.

Лагерите или амортисьорите са развалени.
Никога не трябва да перете тъкмо тези облекла в пералнята, в противоположен случай ще ги съсипете!
Желаете ли облеклата ви да запазят чудесния си външен тип и да наподобяват съвсем като нови за по - дълъг интервал от време? За да се трансформира...
Прочети повече
Използваме почистващи препарати, които не са предопределени за перални машини

Почистваме пералнята прекомерно рядко

Ако пералната машина стартира да мирише неприятно, нормално го пренебрегваме – сипете в нея повече перилен препарат и се старайте да не оставяте прането в барабана. Само че, тази неприятна миризма е знак, че не се грижим вярно за нашето устройство. В допълнение към почистването на филтъра, би трябвало да включим режима на измиване на барабана. И в случай че оборудването ни няма такава функционалност, можем да включим нормалното пране на висока температура, само че без никакви облекла вътре. Също по този начин си коства да добавите малко оцет към барабана.

В допълнение, влажната и топла среда предизвиква растежа на плесен. Затова е по-добре да държите вратата на пералната машина отворена, когато не се употребява. Също по този начин се опитвайте понякога да проветрявате чекмеджето за перилен препарат.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР