Пералнята е доста сложно техническо устройство, в което има множество

...
Пералнята е доста сложно техническо устройство, в което има множество
Коментари Харесай

Защо пералнята не работи?

Пералнята е много комплицирано техническо устройство, в което има голям брой датчици, кабели, както и друга електроника. А в случай че приказваме за най-модерните модели, те имат и компютъризирано устройство за надзор и ръководство. Затова не е чудно, че постоянно търсим помощта на занаятчия за ремонт на перални.

Повредите на пералните машини пораждат както заради чисто експлоатационни условия, по този начин и заради несъответствия в параметрите на работната среда или зареждането. Ето кои са най-често срещаните аргументи за щета:

Недостатъчно налягане на течността или воден удар, когато се доставя с въздушни джобове Входяща вода с неприятно качество: прекомерно твърда или съдържа суспензия от огромни механични частици Неправилни параметри на захранващата мрежа, прекомерно високо или ниско напрежение и неочакваните му промени Неправилен монтаж на устройството, неточности в работата или занемаряване на инструкциите на производителя Неправилно свързване към електрическата мрежа Чужди предмети в прането като монети, фиби и други

Причините за щета на пералната машина включват и работни условияте. Например, незадоволителната степен на измиване на праха заради огромното му количество. Избягването на такива проблеми се крие в постоянната поддръжка. Инструкциите за съответен модел постоянно дават способ за поддържане на луфт, способи за измиване, както и лист с интервенции, които би трябвало да се извършат след пране.

Повечето аргументи за нередовност на пералната машина могат да бъдат диагностицирани вкъщи, благодарение на услугата ремонт на перални по домовете София.

Защо пералнята не се включва?

Пералнята може да не се включи по разнообразни аргументи. Най-неприятният случай, който изисква безценен ремонт, е цялостната щета на електронния блок за ръководство. В този случай екранът може даже да не покаже неточност.

Но може и сами да извършите инспекция по следните способи:

Проверете дали пералнята е включена в контакта. Уверете се, че спешният комутатор се включва и изключва в естествен режим. След като изключите пералнята от мрежата, проверете положението на захранващия кабел. Уверете се, че има напрежение в контакта.

Ако се открият дефекти на стадия на такива елементарни инспекции, те се отстраняват. Но е най-добре да потърсите експерт, който се занимава с ремонт на перални. Захранващият кабел не би трябвало да се увива с изолиращи ленти, многожилни проводници или да се пробвате да поправитесчупването по други занаятчийски способи. Проводникът би трябвало да бъде изцяло заменен. Пералнята употребява доста ток, тъй че сякаш ремонтиран кабел може да аргументи късо съединяване, пожар или токов удар.

 

Други случаи, когато пералнята не се включва, са свързани с блокирането, което задава електронната система. Съвременните модели имат вградена диагностика. Грешката, която се демонстрира на екрана, може да помогне за идентифициране на казуса. В шайбите, които не са оборудвани с екран, е планувана друга алармена система. Обикновено характерна композиция от светодиоди ще мига на контролния панел.

 

Проблеми с отоплението, входа и изхода на водата

Липсата на нагряване на водата по време на пране ясно демонстрира щета на нагревателния детайл. Проблемът може да бъде породен от цялостната щета на детайла, когато на повърхността му се натрупа ненужно количество котлен камък и отвеждането на топлота е понижено.

 

Но при някои машини има проблем с незадоволителна контактна повърхност. На клемите на нагревателния детайл захранващите напрежения на проводника изгарят. Отстраняването на казуса ще изисква да разглобите кутията, да почистите контактите и да поработите малко с поялник.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР