ПепсиКое спряла производството на напитките Пепси, Севън ъпи Маунтин дюв

...
ПепсиКое спряла производството на напитките Пепси, Севън ъпи Маунтин дюв
Коментари Харесай

Спира производството на „Пепси“ в Русия

" ПепсиКо " е спряла производството на напитките " Пепси ", " Севън ъп " и " Маунтин дю " в Русия близо шест месеца, откакто американската компания съобщи, че краткотрайно приключва продажбите и производството си поради нашествието в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Производителят на безалкохолни питиета заяви това, откакто кореспонденти на Ройтерс посетиха десетки супермаркети, търговци на дребно и спортни зали в Русия и откриха кенове и бутилки с " Пепси " с дати на произвеждане през юли и август от предприятия в страната.

Последната дата върху открит в Русия артикул на " Пепси " е 17 август.

Американската компания съобщи пред Ройтерс, че е спряла да създава концентрати за " ПепсиКола " (PepsiCola), " Миринда " (Mirinda), " Севън ъп " и " Маунтин дю " в Русия.

" Всички концентрати са изчерпани в Русия и производството е спряно ", уточни представител на " ПепсиКо " на 8 септември. Това са първите обществени изказвания по въпроса след известието при започване на март за краткотрайното преустановяване на производството, продажбите, промоциите и рекламните й действия в Русия. Говорителят не пожела да даде настояща информация за продажбите и да посочи дали са спрени.

Продължаването на производството значи, че безалкохолните питиета не престават да са налични в доста съветски градове, измежду които Москва, съгласно инспекциите на Ройтерс. Собственик на спортна зала в съветската столица сподели, че е направил поръчка в средата на август.

Западът не глоби доставчиците на храни в границите на радикалните ограничения против Москва поради дейностите й в Украйна, а съществуването на такива артикули демонстрира какъв брой комплицирано е такова евакуиране.

През 2021 година Русия е била третият по величина пазар на " ПепсиКо " след Съединени американски щати и Мексико.

В началото на лятото магазините в съветската столица към момента продаваха задгранични бири, няколко месеца, откакто пивоварите оповестиха, че ще спрат производството си.

Конкурентната " Кока-Кола " (Coca-Cola) продължи производството си в Русия, откакто заяви през март, че краткотрайно приключва дейностите си. През юни компанията уточни, че нейната компания за бутилиране " Кока-Кола Ейч Би Си " (Coca-Cola HBC AG), която е настрана дружество, както и съществуващите й клиенти в Русия са напът да изчерпят запасите си, след което производството и продажбите на доста марки ще бъдат спрени в страната.

През март " ПепсиКо " сподели, че ще продължи да продава артикули от първа нужда като млечни артикули и бебешки храни в Русия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР