PepsiCo е на път да заеме позицията на най-голямата компания

...
PepsiCo е на път да заеме позицията на най-голямата компания
Коментари Харесай

PepsiCo е на път да измести Coca-Cola като най-голямата компания за напитки в САЩ

PepsiCo е на път да заеме позицията на най-голямата компания за питиета в Съединени американски щати по пазарна стойност, измествайки съперника си Coca-Cola, който държеше короната до съвсем без спиране през по-голямата част от последните две десетилетия.

Това споделят анализатори на Wall Street. Според тях това е " най-трайният бизнес " в бранша, а прогнозите са, че акциите ще набъбнат с 20% през идната година до 203 $, за пазарна стойност от към 279 милиарда $.

Досега цената на PepsiCo не е надминавала тази на Coca-Cola, в случай че изключим един ден през 2020 година. При почти 246 милиарда $ в понеделник пазарната капитализация на Coca-Cola е с близо 15 милиарда $ над тази на PepsiCo.

Coca-Cola от дълго време държи първото място, значително с помощта на мощното си портфолио от марки и върха в растеж на продажбите. Но бизнесът с храни на PepsiCo, като картофен чипс Lay`s, Doritos и овесени ядки Quaker, се трансформира в основен. Междувременно Coca-Cola е компания единствено за питиета.

За PepsiCo е вложила към 60 милиарда $ през последните пет години, с цел да " направи интервенциите по-ефективни ", да усили на потенциала си, считат анализаторите.

Анализаторите акцентират още способността на PepsiCo да пораства по време на сложни стопански интервали, като да вземем за пример след пандемията. Междувременно, съгласно него, Coca-Cola има по-скоро лимитирана опция да напредне при настоящата си оценка.

Въпреки тези разбори, акциите и на двете компании изостанаха от S&P 500 Consumer Staples Index тази година. PepsiCo се срина с към 7%, а Coca-Cola с към 10%. И двете доближиха едногодишно дъно през октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР