Пеперудата монарх пърха една стъпка по-близо до изчезване в четвъртък,

...
Пеперудата монарх пърха една стъпка по-близо до изчезване в четвъртък,
Коментари Харесай

Мигриращите пеперуди монарх вече са застрашен вид

Пеперудата монарх пърха една стъпка по-близо до изгубване в четвъртък, учените сложиха емблематичното оранжево-черно насекомо в листата на застрашените заради бързо понижаване на броя им , написа АП.

" Това е просто унищожителен спад ", сподели Стюарт Пим, еколог от университета Дюк, който не е взел участие в новата регистрация. " Това е една от най-разпознаваемите пеперуди в света . "

Международният съюз за запазване на природата добави мигриращата пеперуда монарх за първи път към своя " червен лист " на застрашените типове и я категоризира като " застрашена " — на две стъпки от изгубване .

Групата пресмята, че популацията на пеперудите монарх в Северна Америка е намаляла сред 22% и 72% за 10 години , според от метода на премерване.

" Това, за което се тревожим, е темпът на спад ", сподели Ник Хадад, природозащитен биолог в Мичиганския държавен университет. " Много е елементарно да си представим какъв брой бързо тази пеперуда може да стане още по-застрашена. "

Хадад пресмята, че популацията на пеперудите монарх , които учи в източните Съединени щати, е намаляла сред 85% и 95% от 90-те години на предишния век .

В Северна Америка милиони пеперуди монарх подхващат най-дългата миграция от всички известни на науката типове инсекти .

След като зимуват в планините на централно Мексико , пеперудите мигрират на север, размножавайки голям брой генерации по пътя си в продължение на хиляди благи. Потомството, което доближава южна Канада, по-късно стартира пътуването назад до Мексико в края на лятото.

" Това е същински театър и провокира такова благоговение ", сподели Анна Уокър, консервационен биолог в New Mexico BioPark Society, която взе участие в определянето на новия лист.

По-малка група прекарва зимата в крайбрежната Калифорния , след което се разпръсква напролет и лятото в няколко щата на запад от Скалистите планини. Тази популация е отбелязала още по-рязък спад от източните монарси, макар че имаше дребен отскок предходната зима.

Ема Пелтън от сдружението с нестопанска цел Xerces, което следи западните пеперуди, сподели, че пеперудите са застрашени от загубата на местообитания и увеличеното потребление на хербициди и пестициди за селското стопанство, както и от изменението на климата.

" Има неща, които хората могат да създадат, с цел да оказват помощ ", сподели тя, в това число засаждане на млечка, растение, от което зависят гъсениците.

Немигриращите пеперуди монарх в Централна и Южна Америка не са избрани като застрашени .

Съединените щати не са присъединили пеперудите монарх в Закона за застрашените типове, само че няколко екологични групи считат, че би трябвало да бъдат включени в листата.

Международният съюз също разгласи нови оценки за световната популация на тигри, които са с 40% по-високи от последните оценки от 2015 година

Новите числа, сред 3726 и 5578 диви тигри по целия свят , отразяват по-добри способи за броене на тигрите и евентуално, нарастване на общия им брой, сподели Дейл Микел, координатор на програмата за тигри на неправителствената организация Wildlife Conservation Society.

През последното десетилетие популациите на тигри са се нараснали в Непал, северен Китай и евентуално в Индия , до момента в който тигрите са изчезнали изцяло от Камбоджа, Лаос и Виетнам , сподели Микеле. Те остават избрани като застрашени .
 Снимка 581673
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР