Пепеляшка ми е любимата приказна героиня. И аз като нея

...
Пепеляшка ми е любимата приказна героиня. И аз като нея
Коментари Харесай

Ейми Адамс: Бях смотанячка в училище

Пепеляшка ми е обичаната приказна героиня. И аз като нея обичам обувките. Освен това е усърдна и има превъзходна работна нравственос.

Работила съм с някои от най-лошите и злобни хора на планетата. Вече не можете да ме изплашите.
 Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс  Ейми Адамс


Ейми Адамс е очарователно екранно украшение и една от най-качествените актриси в Холивуд за последните 10 години. Тя съчетава половата прелест на актьорска дива със замисленото лъчение на интелектуалка. Адамс усърдно заобикаля лесните функции и се стреми да взе участие във допустимо най-артистично предизвикателните и художествено провокативни творби. Тя има пет номинации за премията “Оскар ” и е още на 43 години – доста малко актриси могат да се похвалят с сходна професионална статистика.

Ейми е печелила премия “Сатурн ”, приз от “Гилдията на актьорите ”, две статуетки “Златен глобус ”. Богата кино визитка на червенокосото прелъщение включва заглавия като, “Хвани ме, в случай че можеш ”, “Джунбъг ”, “Омагьосана ”, “Съмнения ”, “Боецът ”, “Човек от стомана ”, “Американска скица ”, “Учителят ”, “Хищници в мрака ” и други. Тази година името на Ейми е прикачено към три нови кино лентата, в това число и биографичната драма “Backseat ”, където тя играе брачната половинка на Дик Чейни.

– Ейми, Вие имате доста забележителни функции, само че почитателите и критиците не престават да приказват за поразителното Ви осъществяване в провокативния трилър на Том Форд „ Хищници в мрака “. Кое е специфичното на това произведение и за какво се трансформира в толкоз обсъждано заглавие?

– Мисля си, че хората са привлечени от тъмната страна на човешката душeвност, от скритите инстинкти и надълбоко защитаваните секрети, от неизказаната податливост към принуждение, а Том Форд съумя да оплете всички тези неща по превъзходен метод в „ Хищници в мрака “. Филмът оперира на равнище трилър, само че има подчертана арт конструкция и страст. Това е по едно и също време жанров и авторски филм. Лъскав, само че и жесток. Носталгичен и безсъвестен. Битов и извисен. Кървав и секси. Жонглира с естетическите кодове, играе по разпоредбите на Ерос и Танатос. Беше същинско премеждие да се потопя в света на Том Форд и да се опитам да изградя тъмен и комплициран персонаж, заслужен за неговото богато и разюздано въображение. „ Хищници в мрака “ дава на феновете доста хубав ключ, който отваря тежки порти към подсъзнанието и тайните кътчета на душeвността. Той е покана за пътешестване във вътрешността към себе си. Към хищника и плячката във всеки от нас. И считам, че точно това, дружно с полираната визия и разчупването на табутата, предопредели сполучливата орис на кино лентата и го вкара в публичния диалог за киното и културата ни като цяло.

– Друга Ваша иконична изява е в епичната костюмна драма Пол Томас Андерсън „ Учителят “. Как мина работата по този филм, който наподобява толкоз сложен за основаване, изкусен и изпълнен с елементи и нюанси?
– Пол е подобен непостижим занаятчия. „ Учителят “ има доста особено място в сърцето ми. За мен този филм е огромно и цветно платно, епическа фреска на живота в Америка след войната. Разгледани са толкоз архетипи на епохата – битническата контракултура, конфликтът на ветераните със следвоенната действителност, разгръщането на потребителската просвета от 50-те, организирането на квазирелигиозни култове към харизматични шарлатани. Филмът явно е въодушевен от възхода на сциентологията и от комплицираната персона на писателя фантазьор и основател на тази фракция Рон Хъбрад. Но е още толкоз мното неща. Моят персонаж е прочувствена котва за облика на водача на култа, изигран от починалия и толкоз прелестен артист Филип Сиймур Хофман. Тя е майка освен на децата, само че и на идеята. Има женски инстинкти и лидерски качества. Няма да се спре пред нищо, с цел да помогне за разрастването на придвижването и увеличението на въздействието на концепциите на водача и неин брачен партньор, които са и нейни хрумвания. Много мощен и спорен облик и безспорно едно от най-сериозните провокации пред мен в цялата ми кариера. Гордея се с този филм.

– Вие имате пет номинации за премията „ Оскар “. Дали не е време към този момент да спечелите?

– Радвам се на номинациите и признанието и не бързам за премия. Не съм в киното, с цел да натрупвам статуетки. Разбира се, че след всяка номинация се усещам извънредно поласкана, тъй като това е високата оценка на хората, които вършат киното това, което е през днешния ден. Но за мен е значимо да бъда вярна на артистичната си задача да играя добре в разнородни филми. Наградите са единствено резултат и непряк резултат от напъните ни като артисти в една тежка и сложна промишленост.

– Как гледате на засилващата се рецензия към системата на Холивуд?
– Многот тези рецензии и офанзиви са закономерни, други са пресилени, а трети са изцяло изфабрикувани. Холивуд несъмнено има проблеми, цялата шоубизнес промишленост е пронизана от несъгласия и се нуждае от промяна. И си мисля, че тъкмо това става в този момент, сега ставаме очевидци на фрапантна промяна на модела на работа във филмовата промишленост. Със сигурност това е недопечен и яростен бизнес. Годините в Холивуд ме направиха корава, издръжлива и мощна. Затова обичам да споделям, че съм работила съм с някои от най-лошите и злобни хора на планетата. Вече не можете да ме изплашите.

– Какво е отношението Ви към известността и културата на обожествяване и идолизиране на звезди?
– Благодарна съм, че славата не ме навести, когато бях на 20. Не ми се желае да бях прекарала тези си години, преследвана от папараци. Някаква тотална лудница е. Много е мъчно човек да поддържа съразмерен и уравновесен персонален живот с целия този медиен интерес. Лично аз не разбирам обсебването по звезди. Твърде извънредно е. Никога не съм си представяла, че ще бъде звезда, ще пишат за мен като за секс-символ и ще театралнича за корици на фешън списания и модерно реклами. Бях смотанячка в учебно заведение. Вечно търчах по коридорите и се занимавах с някакви техничарски неща.

– Кои са вашите идоли, идеали и модели за подражателство?
Обичам да намирам ентусиазъм в приказките, а Пепеляшка ми е обичаната приказна героиня. И аз като нея обичам обувките. Освен това е усърдна и има превъзходна работна нравственос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР