Пепе ЕСКОБАР, www.sgeb.siteЕто какво се случва, когато глутница парцаливи хиени,

...
Пепе ЕСКОБАР, www.sgeb.siteЕто какво се случва, когато глутница парцаливи хиени,
Коментари Харесай

Ражда се нов геополитически ред

Пепе ЕСКОБАР, www.sgeb.site

Ето какво се случва, когато глутница парцаливи хиени, чакали и дребни гризачи закачат съветската мечка: нов геополитически ред се ражда със спираща дъха скорост.

От трагичната среща на съветския Съвет за национална сигурност до историческия урок, преподаден от президента Путин, и последвалото раждане на бебетата близначета - Луганска и Донецка национална републики, чак до техния апел до президента Путин да се намеси военно, с цел да изгони подкрепяните от НАТО украински обстрелващи сили от Донбас - всичко това беше безпроблемен развой.

(Ядрената) сламка, която (почти) пречупи гърба на мечката и я накара да удари с лапи, беше Зеленски. Комедиантът, върнал се от напоената с русофобия Мюнхенска конференция за сигурността, където беше приветстван като избавител, споделил, че Будапещенският меморандум от 1994 година би трябвало да се преразгледа и Украйна да бъде въоръжена с нуклеарно оръжие.

Това би било

еквивалент на нуклеарно Мексико

южно от " Хегемона ".

Путин неотложно обърна " Задължението за отбрана " с краката нагоре: американската идея, измислена за започване на войни в Близкия изток и Северна Африка (някой помни ли Либия?), беше пригодена, с цел да спре постепенно течащия геноцид в Донбас.

Първо беше признаването на бебетата близнаци - най-важното външнополитическо решение на Путин от Сирия през 2015 година. Това беше въведения към идващото деяние, трансформирало разпоредбите на играта: " специфична военна интервенция, ориентирана към демилитаризацията и денацифицирането на Украйна ", както го дефинира Путин.

До последната минута Кремъл се опитваше да разчита на дипломация, обяснявайки на Киев нужното, с цел да предотврати бурята: признаването на Крим за съветски, да изостави проектите за присъединението към НАТО, да се договаря непосредствено с бебетата-близнаци - анатема за американците от 2015 година. Най-накрая разоръжаването на Украйна и оповестяването й за неутрална страна.

Покровителите на Киев, както се очакваше, в никакъв случай нямаше да се съгласят на този пакет - както и не одобриха главния пакет, който в действителност има значение: съветските претенции за " неделима сигурност ".

Последвалите събития станаха необратими

За секунда всички украински сили сред по този начин наречената линия на контакт и първичните граници на Донецка и Луганска области бяха оповестени за окупирана територия на два съветски съдружника, които Москва се е заклела да пази.

Махайте се, другояче... " Иначе " пристигна като стихия: Кремъл и съветското Министерство на защитата не блъфираха. Насрочено за края на речта на Путин, оповестил интервенцията, руснаците обезглавиха с високопрецизни ракети всичко, имащо значение във връзка с украинската войска за един час: Военновъздушни сили, ВМФ, летища, мостове, щабове, цялата флотилия турски дронове " Байрактар ".

И това не е единствено грубата мощ на Русия. Участва и артилерията на едно от бебетата-близнаци - ДНР, която удари щаба на ВСУ в Донбас, който в действителност приютяваше цялото военно командване на украинската войска. Това значеше, че украинският Генерален щаб незабавно загуби надзор над всичките си войски.

Това беше

противоположна версия на интервенция " Шок и смут " в Ирак

преди 19 години: не за завладяване, не като въведения за инвазия и окупация. Политическото и военното водачество в Киев даже нямаше време да разгласи война. Замръзна. Деморализираните бойци започнаха да дезертират. Пълен разгром за един час.

Отново стартира водоподаването за Крим. Хуманитарните коридори бяха предоставени за дезертьорите. " Останките " в този момент включват от малко малко непокътнатите нацисти от батальона " Азов ", наемниците, тренирани от нормалните обвинени от " Блекуотър " / " Академи " и тайфа салафитски джихадисти.

Очаквано западните корпоративни медии полудяха, описвайки протичащото се като дълго чаканата съветска " инвазия ". Напомняне: когато Израел непрекъснато бомбардира Сирия и когато династията на Сауд непрекъснато бомбардира йеменски цивилни, натовските медии даже не изцвърчават.

Изглежда, че действителната политика показва вероятния краен резултат (Чуйте ръководителя на ДНР Денис Пушилин: " Специалната интервенция в Донбас скоро ще завърши и всички градове ще бъдат освободени " ).

Скоро ще станем очевидци на раждането на самостоятелна Новоросия - източно от Днепър, на юг по продължение на Азовско/Черно море, както когато е присъединена към Украйна от Ленин през 1922 година Но в този момент изцяло в сходство с Русия и осигуряваща сухопътен мост към Приднестровието.

Украйна, несъмнено, ще загуби всевъзможен достъп до Черно море. Историята обича да си прави номера: това, което е било " подарък " за Украйна през 1922 година, може да се трансформира в сетен подарък 100 години по-късно.

Време е за градивно заличаване

Ще бъде завладяващо да следим това, което проф. Сергей Караганов майсторски разказа в елементи като новата теория на Путин за градивното заличаване и по какъв начин тя ще се свърже със Западна Азия, Източното Средиземноморие и по-нататък по пътя на Глобалния Юг.

Президентът Ердоган, церемониалният султан на НАТО, дефинира признаването на бебетата-близнаци като " недопустимо ". Нищо чудно: това несъмнено разруши всичките му комплицирани проекти да се показа като фаворизиран медиатор сред Москва и Киев по време на идното посещаване на Путин в Анкара. Кремъл - както и Министерството на външните работи - не си губи времето в диалози със прислужниците на НАТО.

Лавров, от своя страна, имаше скорошно, доста продуктивно съглашение със сирийския външен министър Фейсал Мекдад. Русия провежда грандиозна проява на стратегическите си, хиперзвукови и други ракети, с присъединяване на МКБР " Кинжал ", " Циркон ", " Калибър ", " Ярс ", " Искандер " и " Синева " - подигравка на иронията, в синхрон с фестивала на русофобията в Мюнхен. Паралелно с това корабите на Военноморски сили на Русия от Тихоокеанския, Северния и Черноморския флот направиха серия от учения за търсене на подводници в Средиземно море.

Доктрината на Путин дава желание на асиметричното. Езикът на тялото на Путин в последните му две значими речи показва надали не оптимално неспокойствие. Все едно осъзна, ненапълно с примирие, че единственият език, който тези неоконсерватори и

" филантропични " империалистически психопати от Вашингтон

схващат, е крепко разтрисане (те несъмнено са глухи, неми и слепи за Историята, Географията и Дипломацията. Да не приказваме, че по този начин и не са приели провалянето си в Сирия.)

Правителството на Съединените щати непрестанно лае за " териториален суверенитет ". Така че дано си представим, че Кремъл изиска от Белия дом пътна карта за излизане от Сирия: в края на краищата американците нелегално окупират част от сирийската територия и най-много докарват в допълнение злополучие към сирийската стопанска система, като крадат нейния нефт.

Генералният секретар на НАТО Столтенберг разгласи, че алиансът изтрива праха от своите " проекти за защита ":

това не е повече от криене зад скъпите бюра в Брюксел

Те са толкоз незначителни в Черно море, колкото и в Източното Средиземноморие - защото Империята остава много уязвима в Сирия.

Сега има четири съветски стратегически бомбардировача ТУ-22М3 в базата " Хмеймим ", всеки от които може да носи три противокорабни ракети С-32, които летят със свръхзвукова скорост 4,3 Маха с обсег от 1000 км. Никаква система " Иджис " не е в положение да се оправи с тях.

Русия в Сирия също е разположила няколко МиГ-31К в Латакия, оборудвани с хиперзвукови " Кинжал " - повече от задоволително, с цел да потопят всяка американска надводна група, в това число самолетоносачна, в Източното Средиземноморие. Съединени американски щати нямат никакъв механизъм за противовъздушна защита с даже най-малък късмет да ги прихванат.

Така че разпоредбите се трансформираха. Драстично. Хегемонът е гол. Новата договорка стартира с преобръщането на структурата след Студената война в Източна Европа изцяло с главата надолу. Следва Източното Средиземноморие. Мечката се завърна, миличките ми. Чуйте я по какъв начин реве.

Превод Виктор ТУРМАКОВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР