Пеп Гуардиола призова ръководството на Челси да даде повече време

...
Пеп Гуардиола призова ръководството на Челси да даде повече време
Коментари Харесай

Гуардиола: Потър трябва да получи повече време

Пеп Гуардиола прикани управлението на Челси да даде повече време на мениджъра Греъм Потър, откакто Манчестър Сити нанесе тежка загуба на „ сините “ в третия кръг на ФА Къп след 4:0 на „ Етихад “.

За лондончани това бе второ следващо проваляне от първенците на Англия в границите на четири дни, откакто отборът бе отстъпил на „ жителите “ с 0:1 вкъщи. Потър отвърна на критиците си по-рано този месец, казвайки, че се нуждае от време и самообладание както от последователите, по този начин и от притежателя Тод Боули, с цел да наложи своята философия върху играта. Гуардиола е на същото мнение, наблягайки неповторимите условия, които довели до требъла му с Барселона по време на дебютния си сезон отпред на каталунците през 2008-09 .
Пеп Гуардиола (д).
„ Бих споделил на Тод Боули, беше наслаждение да се срещна с него, само че дайте му повече време. Знам, че резултатите са значими в огромните клубове, само че дано му дадат време. През второто полувреме той сподели себе си, а това, което свърши в Брайтън, беше извънредно. Всички мениджъри се нуждаят от време и той е прав. Нуждаем се от време в първите си сезони “, стартира Пеп.

„ Аз направих резултати и реализирах титли в дебютния си сезон в Барселона, само че ние разполагахме с Лионел Меси, тъй че една акция беше задоволителна. Но, да, всеки е глупак в мениджърството. Да играеш против Манчестър Сити на равнището, на което сме в Купата на Лигата или ФА Къп, не е елементарно. Не единствено за Греъм и Челси, а за всеки отбор “, сподели още Гуардиола, чийто отбор чака вероятно Арсенал в идната фаза на конкуренцията.

Самият Греъм Потър призна, че Челси „ страда “, откакто почитатели по трибуните бяха чути да скандират имената на някогашния управител на „ сините “ Томас Тухел и някогашния притежател Роман Абрамович по време на разгромната загуба от Манчестър Сити с 0:4 във ФА Къп .

За Челси това бе първо отпадане в третия кръг на шампионата от сезон 1997-98-а насам. В четвъртък отборът загуби от Сити и във Висшата лига, отстъпвайки с минималното 0:1. Отборът е с едвам една победа в последните си осем мача в шампионата. И последователите на лондончани дадоха израз на страстите си, скандирайки имената на Тухел и Абрамович.

„ Резултатите за къс интервал от време не са позитивни. Можеш да правиш оправдания и да търсиш аргументи, или да кажеш, че просто не сме задоволителни положителни, като и двата отговора ще са правилни. В момента страдаме и това е явно за всички – не е прелестно, само че сме в такава обстановка. Не можем да създадем нищо повече от това да вършим работата си по-добре и да работим по-усилено. Разбираме последователите -–разочарованието е очевидно, само че нашата работа е да си вършим работата. Винаги има други отзиви, рецензии и негативизъм, само че това е част от предизвикването “, показа той.

Потър добави, че няма проблем с отдадеността на играчите си по време на тежкия интервал . „ Този противник е най-лошият вероятен, когато не си в добра форма, тъй като може да направи по този начин да наподобява, че като че ли не се стараеш. Работя с играчите и не чувствам неприятно отношение. Всеки желае да се опита да бъде по-добър, само че прекосяваме през сложен интервал и в тези интервали, някой би трябвало да бъде посочен с пръст като основен провинен “, съобщи още мениджърът на „ сините “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР