Пеп Гуардиола призова играчите си да бъдат внимателни, ако се

...
Пеп Гуардиола призова играчите си да бъдат внимателни, ако се
Коментари Харесай

Гуардиола призова играчите си да избягват много контакти по празниците

Пеп Гуардиола прикани играчите си да бъдат деликатни, в случай че се социализират по Коледа, с цел да предотвратят взрив на инфектирани от ковид в Манчестър Сити.

Мениджърът на „ жителите “ разкри, че първенците са отменили проектите за огромен ваучър с останалата част от личния състав тази година, само че футболистите няма да бъдат спирани от това да се събират със своите фамилии и другари по празниците. Дори тогава, испанският ментор на Сити няма да окуражи сходни събирания и има вяра, че в случай че се стигне до сходни прояви, играчите му ще бъдат нащрек и ще вземат ограничения. Проблемът е на фокус в последно време поради появяването на новия вид на ковид „ Омикрон “, решението на английското държавно управление да затегне ограниченията в Англия и, в частност, с взрива на инфектирани в Тотнъм и Лестър.

„ Клубът беседва с тях и те знаят, че би трябвало да внимават и да не се събират на непознати места, като бъдат допустимо най-вече по домовете си – или когато излизат да са внимателни, да съблюдават обществена отдалеченост, да носят маски и да се върнат. Колкото и да се предпазваш душевен и да си мислиш, че не можеш да се заразиш, можеш да се заразиш и би трябвало да живееш с тази мисъл. Клубът, всяка зима или на празници, провежда празненство за всички работещи, само че тази година го отменихме. Не можем да го създадем. Но в случай че всички са по домовете си, когато със фамилиите си и децата си, провеждат празненство – мисля, че ще го създадат, просто да бъдат деликатни. Днес имаме ПСР проби и нещата са по-лесни в сравнение с предходните празници, тъй че няма да кажем да не се събират. Просто да бъдат деликатни, това е, тъй като рискът е огромен. Вижте какво се случи с други тимове като Тотнъм и Лестър и в доста, доста случаи. Може да се случи и тук и в случай че не бъдем деликатни, по-късно казусът става огромен, за тях, несъмнено, за здравето и за фамилията, и, несъмнено, за тима “, стартира той.

Гуардиола, чийто отбор посреща Уулвърхемптън в събота, приема, че играчите ще желаят да се любуват на Коледа, само че се надява, че осъзнават отговорностите си. „ Защо би трябвало да бъде друго за футболистите спрямо останалата част от човечеството, от обществото? Останалите хора обичат да вървят на заведения за хранене и да излизат и беседват с хора, и ние не сме изключение. Но сме късметлии, че имаме работа, в която можем да съберем 50-60 000 души на стадионите. Това е действителността. Те би трябвало да одобряват, че към момента се намираме в рискова обстановка. Просто вижте статистиките и разпоредбите на държавното управление, те са към момента налице, за жалост. По време на коледните празници има наклонност хората да са по-често на празненства и на открито измежду хора, в това би трябвало да сме деликатни “, приключи Гуардиола, чиято майка умря от вируса предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР