Пентагонът заяви във вторник, че USS Mason и Central Park,

...
Пентагонът заяви във вторник, че USS Mason и Central Park,
Коментари Харесай

Министерството на отбраната казва, че американският флот, израелски притежаван кораб не е предвидена мишена на ракетите на Хуси

Пентагонът съобщи във вторник, че USS Mason и Central Park, притежаван от Израел танкер, не са били плануванаъа цел на Ракетите на хусите, изстреляни от Йемен през уикенда.

Ракетите пристигнаха, откакто петима въоръжени нападатели се пробваха да завладяват MV Central Park, танкер, притежаван от Израел, ръководен от Zodiac Maritime, в Аденския залив в неделя.

Корабът изпрати сигнал за помощ и силите на USS Mason, американски унищожител, дадоха отговор. Петимата нападатели се пробваха да избягат в дребните си лодки, само че американските сили ги преследваха и стреляха предупредително, което докара до възможното им предаване, съгласно прессекретаря на Пентагона Бриг. Ген. Пат Райдър.

В фотография без дата, оповестена от Zodiac Maritime, се вижда танкерът Central Park. Нападателите заловиха танкера, обвързван с Израел, край крайбрежията на Аден, Йемен, в неделя, 26 ноември 2023 година, оповестиха управляващите. (Zodiac Maritime посредством AP)

Около 90 минути по-к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР